Временно решение не е възможно, докато текат ремонтните дейности. Крайният

...
Временно решение не е възможно, докато текат ремонтните дейности. Крайният
Коментари Харесай

Повдигната пешеходна пътека ще бъде поставена пред Професионалната гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи във Варна

Временно решение не е допустимо, до момента в който текат ремонтните действия. Крайният период зависи от ВиК, обясниха специалисти от общината.

Повдигната пешеходна пътека ще бъде сложена пред Професионалната гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи “Благовест Сендов ” във Варна. Това е решението на проектантите на бул. „ Христо Смирненски “, КАТ – Пътна полиция и останалите заинтригувани служби във връзка многократните претенции на управлението на гимназията да бъде обезопасено пресичането на учениците.

В изявление за Българска национална телевизия Тихомир Тимов, началник-отдел „ Общинска инфраструктура “ в Община Варна, изясни, че въпросът неведнъж е обсъждан от Общинската комисия по сигурност на придвижването по пътищата към Община Варна. Проектът планува осъществяване на нова повдигната пешеходна пътека по бул. „ Христо Смирненски “, която ще обезпечи безвредно пешеходно придвижване от околните образователни заведения – от входа за двора на Професионална гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи „ Благовест Сендов “ и Технически университет - Варна. Проектното решение не планува създаване на светофар на посоченото място, прецизират от Дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “.

Заложената в плана повдигната пешеходна пътека до автобусна спирка „ Сотира ” ще бъде построена след приключването на ремонта, изясни Тимов и добави, че крайният период зависи напълно от работата на ВиК-дружеството, което към момента подменя водопровода и канализацията в региона.

 

В момента платната на булеварда нямат настилка и краткотрайно решение на казуса не е допустимо, изясни Тимов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР