Временно остранения кмет на Младост Десислава Иванчева ще се кандидатира

...
Временно остранения кмет на Младост Десислава Иванчева ще се кандидатира
Коментари Харесай

От делото Иванчева: Тя се кандидатира за евродепутат, Биляна Петрова за кмет на Младост

Временно остранения кмет на Младост Десислава Иванчева ще се кандидатира за евродепутат, а подсъдимата дружно с нея някогашен зам.-кмет на региона Биляна Петрова ще се бори за кмет на Младост. 

Това стана ясно на съвещанието на спецсъда по делото за рушвет против двете и някогашният властник на региона Петко Дюлгеров. Днес е регистриран Инициативен комитет в ЦИК за издигането на Иванчева, нейната кандидатура би трябвало да бъде импортирана до 32 дни преди датата на вота, прецизираха от Централната изборна комисия пред OFFNews.

Бившият кмет на " Младост " Петко Дюлгеров, упрекнат с Десислава Иванчева и Биляна Петрова за взимане на рушвет, се отхвърли от самопризнанията си, дадени пред проверяващите, в правосъдната зала през днешния ден. 

Дюлгеров бе арестуван с 14 хиляди евро в градината до Народния спектакъл на 17 април. На идващия ден той споделя в детайли по какъв начин си е взел тези пари от общо 70 000 евро за тримата от предприемача Александър Ваклин. Дюлгеров в показанията си до момента - давани три пъти, както стана ясно от протоколи в съда, изяснява по какъв начин се е свързал с Ваклин и по какъв начин е посредничил при подкупа, както и по какъв начин е пуснал парите в плик на задната седалка в колата на Иванчева и Петрова. 

Днес Дюлгеров съобщи, че е дал показания под напън. " Подписал съм протокола, само че не поддържам дадените от мен показания ". По думите му чиновниците на КОНПИ " ми споделиха, че в случай че дам верните показания, даже мога да бъда освободен ", посочи Дюлгеров. " Те ме караха да дам показания пред съд, само че аз отхвърлих ", сподели още Дюлгеров. 

Десислава Иванчева даде пояснения пред съда, като се възползва от правото си да не дава отговор на въпроси на прокуратурата, защото съдът реши, че делото е изяснено от фактическа позиция и върви към финални пледоарии. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР