Временно изпълняващия длъжността кмет на община Разлог Венцислав Гърменов излезе

...
Временно изпълняващия длъжността кмет на община Разлог Венцислав Гърменов излезе
Коментари Харесай

Врид кметът на Разлог В. Гърменов с неясно обръщение след напрежението между българи и роми в близост до СУ Братя Каназиреви

Временно изпълняващия длъжността кмет на община Разлог Венцислав Гърменов излезе с неразбираемо, закодиранообръщение към жителите на града, в което заявава,че няма да толерира принуждение над деца и ще поддържа митингите на разложани, в случай че правооранителните органи не вземат нужните ограничения и не санкционират виновниците за някакъв случай. Поводът за това му послание остана извънредно неразбираем.

Вероятно врид кметът прави обръщението, откакто тази заран пред баничарница, наоколо до СУ " Братя Каназиреви " породи скандал и пердах сред две групи ученици- едните българи, другите роми. Заради изпреварване на опашката за банички сред учениците зародил скандал, ударено е момче от ромски генезис, което повикало подкрепление и по този начин се стигнало до всеобщия конфликт, при който двама са потърпевши.

Незнайно за какво обаче кметът Гърменов не изясни на съгражданите си какво тъкмо се е случило, кой се готви за митинги и кое е предизвикало неговото послание, което ще публикуваме без всякаква интервенция. Ако ние не бяхме обяснили случилото се, думите на врид кмета Гърменов остават неразбрани. Защото той знае по какъв мотив прави това послание, само че ние не знаем. В случая има съответен мотив, който би трябвало да бъде обяснен...

Ето обръщението:

Община Разлог не толерира насилието сред и против деца под каквато и да е форма!
„ Няма да допуснем разпра и неспазване на законите на нашата страната. Хората би трябвало да са наясно, че имат и отговорности, а освен права, на които да се базират.
Надяваме се правоохранителните органи в Република България, които дават отговор за съблюдаване на публичния ред да вземат допустимо най-адекватните и бързи дейности, като следва отговорните да бъдат осъдени.
Община Разлог ще извърши всичките си отговорности като казусът ще бъде прегледан пред Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни. “ –Община Разлог
„ Готов съм да поддържа митингите на жителите на Разлог , в случай че правоохранителните органи не вземат ясни и безапелационни ограничения. Това не се случва за първи път и би трябвало да бъдат взети ясни и безапелационни дейности, с цел да не се повтарят сходни произшествия. “, съобщи инж. Венцислав Гърменов – Кмет на община Разлог.

Въпросите,който насочваме към кмета са:Какво се е случило господин Гърменов, какъв брой съществено е утринното сборичкване сред децата и техните родители,което Вие наричате случай и кой се готви за митинги, които вие сте подготвен да покрепите?!

Това искахме да попитаме, само че евентуално доста ангажиран предизборно, В. Гърменов не си подвигна телефона. Както към този момент писахме В. Гърменов сегласи за кмет на община Разлог, повдигнат от локална коалиция.

Полицията и гимназията през днешния ден направиха опит за неглижиране на случая, само че разложани имат опит от сходни дейности, разпалващи омраза сред роми и българии по тази причина казусът провокира огромен публичен интерес.

Преди години, по времето на ръководството на шефа на ОДна Министерство на вътрешните работи Д. Дойчинов,имаше съществено напрежение в града, след съвсем идентична преживелица. Заради пестник на дете от ромския квартал, ромите въстанаха,след тях и българите в Разлоги с дни имаше протестни дейности, които бяха мъчно овладяни.

П. Петрова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР