Временно изпълняващ функциите главен прокурор Борислав Сарафов издаде заповед, с

...
Временно изпълняващ функциите главен прокурор Борислав Сарафов издаде заповед, с
Коментари Харесай

Сарафов разпонареди проверка на делата на трупчета

Временно изпълняващ функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов издаде заповед, с която предизвиква приключването на досъдебни производства, от чието формиране е минал забележителен период, без те да са решени всъщност. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Обвинител номер едно разпорежда на административните ръководители на прокуратурите основаването на организация по определяне на аргументите за закъснение на каузи, както и ускорение на тяхното привършване.

На административните ръководители на апелативните прокурори е предоставено да извършат обзор на следени в съответните окръжни прокуратури четири групи каузи:
- Неприключени и нерешени досъдебни производства, както и спрените, чието наблюдаване е било поето от окръжните прокуратури след закриването на Специализираната прокуратура преди една година. - Неприключени и нерешени досъдебни производства, формирани преди повече от пет години. - Неприключени и нерешени каузи, формирани преди повече от три години, в случай че по тях има привличане на обвинен. - Спрените досъдебни наказателни производства, по които има привлечени обвинени.
Същите дейности по отношение на районните прокуратури следва да извършат и административните ръководители на съответните окръжни прокуратури.

В период до 30.09.2023 година ръководителите на апелативни и окръжни прокуратури би трябвало да изготвят отчети за аргументите и усложненията, довели до неприключване на досъдебните производства в рационален период . Нужно е отчетите да съдържат доклад на взетите ограничения от управническо и организационно естество.

Административните ръководители пък би трябвало да показват разбори на приложените учредения за прекъсване на досъдебни производства и съществуването на предпоставки за възобновяването им, както и възможни оферти до основния прокурор за методическо и организационно подкрепяне за трайно обезпечаване на приключването и решаването на досъдебни производства в рационален период.
 Министерство на вътрешните работи изброи 116 следствия
Министерство на вътрешните работи изброи 116 следствия " на трупчета " в прокуратурата

Става дума за завършени в ГДНП и ГДБОП преписки и проверки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР