Временно изпълняващ длъжността кмет на община Разлог инж. Гърменов и

...
Временно изпълняващ длъжността кмет на община Разлог инж. Гърменов и
Коментари Харесай

Ръководството на община Разлог проведе среща с директорите на учебни заведения в града

Временно изпълняващ длъжността кмет на община Разлог инж. Гърменов и зам. кметовете Иван Гюров и Гергана Колчева- Фарфарова организираха среща с шефовете на образователни заведения в града през миналите два дни, във връзка потреблението на общи здания през отоплителния сезон на образователната 2022/23 година.

„ Община Разлог не може да подкрепи финансово образователните заведения през отоплителния сезон, тъй като част от тях са държавни. За това представихме вид, разискван с РУО- Благоевград, който визира освен образователните заведения, а и цялата общинска администрация. Общината взе решение да реалокира част от обществените услуги, в други здания, без да се пречи на работния развой. Използването на общи пространства от общински и държавни учебни заведения е най-благоприятен вид за спестовност на средства, като крайното решение е напълно в ръцете на колектива на учебните заведения. “, посочи инж. Гърменов.

След предлагането от страна на Община Разлог, на извършеното общо заседание, шефовете на начални учебни заведения бяха безапелационни, че имат подготвеност за потребление на общи здания в краен спешен случай. Учебните заведения ще разчитат на в допълнение финансиране от Министерството на образованието, като подсигуряват, че няма да се наруши качеството на обучение и децата ще учат присъствено.

С цел спестовност на средства от отопление, Начално учебно заведение „ Никола Парапунов “ затваря третия етаж в главната постройка, а началния стадий ще се образова в отделената по-малка такава. Професионална гимназия по превоз – Разлог търси вид за отопление на нафта, ПГТХТ „ Никола Стойчев “ води договаряния за прилагане на пространства на ПГМСС, която се отоплява напълно на пелети, а СУ „ Братя Каназиреви “ има и авариен вид за отопление на ток.

„ Радваме се, че ни се предоставиха информации и ясно се съобщи, че на този стадий всяко едно oсновно учебно заведение има задоволително средства за отопление. При първичните ни диалози бе разискван вид за потребление на общи здания от няколко учебни заведения, за делене на разноските за отопление и опазване на финансовата непоклатимост на всяко от тях. Няма да се отпуска в допълнение финансиране за отопление и на общинските учебни заведения, в случай, че има опция да се употребяват общи здания. “, добави господин Гюров.

Припомняме, че при започване на месец август инж. Гърменов и господин Гюров посетиха образователните заведения на място, за оглед на системата за отопление във всяко едно от тях. При в началото извършените диалози, бе разискван разновидността за прилагане на обща постройка от учениците на всички учебни заведения през отоплителния интервал. Предложението бе образувано на база повишение цената на газта, както и с концепцията учениците да останат присъствена форма на образование.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР