Временно е спряно евтаназирането на животни в ямболското село Шарково.

...
Временно е спряно евтаназирането на животни в ямболското село Шарково.
Коментари Харесай

Жива верига временно спря евтаназирането, обвиниха полицаите, че теглят и влачат фермерите


Временно е спряно евтаназирането на животни в ямболското село Шарково. Причината са митинги на хората, които направиха жива верига и по този начин не позволиха ветеринарите.
Остават още към 300 овце и кози да бъдат умъртвени, откакто това се случи с още над 3000.
На място при протестиращите е и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която разгласи, че подава сигнал до прокуратурата, с цел да се спре избиването на животни и прикани премиера Бойко Борисов също да отиде на място.
От думите на Нинова стана ясно, че тя има информация, че хора са били влачени от полицията, с цел да могат ветеринарите да влязат в домовете и да умъртвят животните.
"Засега това сме го спрели. Страховете на хората тук са, че в случай че аз си потегли, полицията още веднъж ще влезе със мощ. Затова ще заставам тук. Ще заставам колкото би трябвало - ден, два три, само че няма да допуснем това принуждение.
Това нещо би трябвало да се успокои. Знам, че и основният секретар на Министерство на вътрешните работи се намеси, да изтеглят полицията, да не влизат със мощ по домовете, да не теглят и влачат хората, каквито случаи тук към този момент ми описаха “, сподели Нинова.
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов обаче отхвърли да има сходни случаи.
"Областният шеф ми рапортува, че не е имало такова нещо. Сега очаквам да ми изготви крайния отчет. Съдействаме на ветеринарните управляващи в границите на закона ", разгласи Маринов.
Относно обстановката той разяснява:
"Говорих с регионалният шеф. Към момента ни е оказано подпомагане там. Българска организация по сигурност на храните все още са спрели дейности и чакат решение, защото има противоречие от някои от притежателите. Ние чакаме да забележим те какво решение ще вземат. Нашата задача е да съблюдаваме закона и да спомагаме всичко да се прави в законов порядък ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР