Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили с тегло над

...
Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили с тегло над
Коментари Харесай

Снегът отново ни свари неподготвени

Временно е лимитирано придвижването на тежкотоварни коли с тегло над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по пътя Варвара – Велинград и Батак – Доспат заради изобилен снеговалеж.

Въвежда се наложително придвижване с вериги на тежкотоварни коли по пътя Кюстендил – Перник. Временно е лимитирано и придвижването през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево " в двете направления за камиони над 12 тона поради снегопочистване на територията на Северна Македония.

От полицията умоляват водачите да карат на територията на цялата област с нараснало внимание, с по-ниска от позволената скорост, с механически изправни коли.

Проходът Предел е пристъпен при зимни условия за леки коли. Остава затворен за тежкотоварните камиони над 12 тона. Същото ограничаване важи и за пътя Папазчаир - Попови ливади, оповестиха от регионално пътно ръководство.

Няма сигнали за катастрофи и закъсали коли. Пътищата в цялата област се почистват и опесъчават. Заради мокрия сняг е падало дърво при разклона за село Костун по пътя от Банско в посока Гоце Делчев. Затова е добре водачите да се движат с нараснало внимание в сектора. От пътното ръководство споделиха, че незабавно ще подхващат дейности по унищожаване на падналото дърво.

В София зимната конюнктура се възстановява. Въпреки това водачите би трябвало да са подготвени за усложняване на трафика и да употребяват транспортните си средства, оборудвани за придвижване при зимни условия, като карат деликатно, спазвайки отдалеченост и със съобразена скорост.

Обилният снеговалеж продължи през цялата нощ. От Столична община оповестяват, че са направени няколко обработки със смеси против замръзване. Обработени са улици и булеварди, по които се движи градския превоз, стръмни пътни сектори, мостови уреди, както и общинската пътна мрежа, Южната дъга на Околовръстен път и „ Самоковско шосе “.

На терен в София работят 128 снегопочистващи машини. Започнало е разчистване и на методите към пешеходните подлези, метростанции и спирки на градския превоз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР