Временно спират метрото по Линия 3 от метростанция МС “Хаджи Димитър“ до

Временно спират метрото по Линия 3 от метростанция МС “Хаджи Димитър“ до ...

Временно спират метрото по Линия 3 през уикенда


Временно спират метрото по Линия 3 от метростанция МС “Хаджи Димитър“ до „Красно село“ този уикенд. Причината е инсталиране на софтуер и тестове на системите за управление и безопасност на действащия участък от Линия 3 и новото трасе на метрото от МС „Овча купел“ до МС „Горна баня“, което предстои да бъде въведено в експлоатация, съобщават от Столична община. 

За придвижване на гражданите ще бъдат осигурени заместващи метрото автобусни линии. 

Общият софтуер на системите за управление и безопасност на двата участъка от третата метролиния, е разработен и тестван в базите на фирмата изпълнител „Сименс“ в Германия. Аналогични процедури са изпълнени през 2020 г. във връзка с експлоатацията на действащия централен участък от Линия 3 на метрото в София. 

Ще бъдат тествани и необходими функции за общото трасе, като автоматичен вход и изход от депото в посока ж.к. ”Овча купел”, което не може да стане в нормален експлоатационен режим на работа на действащия участък. 

Резултатите от тестовете ще послужат за сертифициране на системите за безопасно управление на движението по цялата трета линия. 

Източник: manager.bg