Временният треньор на Лудогорец Станислав Генчев даде обширно интервю за

Временният треньор на Лудогорец Станислав Генчев даде обширно интервю за ...

Станислав Генчев: Добрите резултати не са само моя заслуга, основният конкурент на Лудогорец е Левски.


Временният треньор на Лудогорец Станислав Генчев даде обширно интервю за предаването "Домът на футбола". 

"Надявах се да стартирам добре и да успея да помогна на отбора. Резултатите не са само моя заслуга - те са на футболистите и на всички, които работят тук. Изражението на терена не е само резултат от работата на треньора.

През лятото взехме доста нови футболисти, които трябваше да вникнат в начина на игра на Лудогорец, да разберат какво значи Лудогорец. Всеки ден ги приближавамее към това. Това е съвсем естествено, когато дойдат нови футболисти. Рубиконът бяха мачовете срещу Марибор. Те ни класираха в групите на Лига Европа, а с това дойде и спокойствието. После дойдоха и победите в България, които също допринесоха за нашата увереност. 

Нашият тим разполага с много добри футболисти, постигнали много в живота и спорта. Аз се старая да бъда честен с тях - да им показвам хубавите неща, но и грешките. Когато избирам стартовата единадесеторка, се старая да бъда честен. Който не играе, да знае защо не играе, а който играе, да бъде наясно защо е попаднал там.

Георги Василев е изключително опитен специалист. С него работих 6 месеца в Търново. Изключително ценни съвети получих. Като застанеше на терена, футболистите имаха страхотен респект от него. Това обаче се получава с работа, аз се опитвам да бъда същия. По отношение на треньорите мога да се определя като късметлия, защото съм работил с всички добри наставници у нас. В Румъния имах щастието също да работя с класни специалист. Определено Мъри Стоилов е оказал най-голямо влияние върху мен. 

След оттеглянето на Красимир Балъков, който стана селекционер, беше решено аз да продължа да водя Етър Велико Търново. Тогава обаче дойде и офертата на Лудогорец. Колкото и да ми беше трудно да напусна Велико Търново - това е отборът, от който съм тръгнал за футбола - трябваше да дойда на едно място, където всеки иска да работи. Ръководството на Лудогорец беше изключително настоятелно. Усещам подкрепата на ръководството.

Резултатите до този момент са добри. Неприятната новина за нас е, че Еспаньол е сменил своя треньор. Знаете какво означава това. Ще се опитаме да ги разузнаем възможно най-добре противникът.

Резултатите показват, че сме преди Левски, но ми прави впечатление, че те имат подобрение в играта и организацията. Те се доближават до това, което феновете искат да виждат от тях. Мисля, че те ще бъдат основният ни конкурент за титлата", заяви Генчев.
Георги Чиликов: Атакуващите футболисти направиха разликата между Левски и Лудогорец, ЦСКА не ги виждам в тройкатаОбновена
Георги Чиликов: Атакуващите футболисти направиха разликата между Левски и Лудогорец, ЦСКА не ги виждам в тройката

"Сините" имат още малки крачки да извървят"

Източник: topsport.bg