Временният треньор на Левски Елин Топузаков обясни причините за загубата

...
Временният треньор на Левски Елин Топузаков обясни причините за загубата
Коментари Харесай

Топузаков: Не приемам загуба от ЦСКА

Временният треньор на Левски Елин Топузаков изясни аргументите за загубата на Левски от ЦСКА през днешния ден с 0:2 в последния кръг на шампионата, само че също така се спря и на други проблеми в клуба, както и идния бараж за място в Лигата на Конференциите против Арда.

" Не съм очаквал подобен срив в нашата отбрана. Не единствено и головете, които допуснахме, бяха меко казано леки. Като цяло през днешния ден играта въобще не ни се получи – доста механически брак, губехме всяко единоборство, първа и втора топка печелеше съперникът, в построяването на офанзивите също доста неточности. Не успяхме да изградим нещо забавно в офанзива. Наистина, неприятен и несполучлив мач за нашия тим ", стартира Топузаков.

" Според мене, просто ние бяхме подготвени за всяка скица на игра на ЦСКА. Не ни изненадаха с нищо, само че в последна сметка би трябвало да надделяваш в единоборствата. Трябва да бъдеш по-агресивен. Ние през днешния ден не показахме, че можем да се надиграваме с съперника във въпросните съставни елементи. И борбата я загубихме най-много в психическото преимущество, което получиха след първия гол, който те означиха. Наистина, неприятен мач за нашия тим ".

" Всеки един футболист на Левски би трябвало да е подготвен да играе напрегнат. Не мисля даже, че през днешния ден имаше такова. Зарядът си беше като за постоянно дерби. Прекалено доста в последните дни главите на футболистите не бяха чисти. И мислеха единствено за този мач и надали не, че сме го спечелили авансово. Може би се смяташе, че тимът в по-незавидна обстановка печели това дерби. И отново споделям, отстъпвахме и в единоборствата, и в притежанието на топката. Нямаше никакви офанзиви, които да развием. И доста механически брак – елементарно губехме топката и оттова неналичието на убеденост се усилваше във всяка една минута ".

За избора на стартов състав през днешния ден, Топузаков съобщи: " Днес не разчинтах на най-хубавото. Както се видя, Филип Кръстев остана на аварийна пейка. Не съумя да се възвърне по най-хубавия метод за днешния мач. Не беше подготвен за 90 минути, Роналдо също има проблем, а е значим състезател за нашия тим на позицията, на която играе. И се видя, че изпитвахме компликации на десния фланг ".

" Не желая да върша разбори за минали неща по какъв начин сме играли. Говорят за 5-6 индивида, само че аз мога да кажа, че имаше и национали. Не може в седмица да изиграем три мача на най-високо равнище. Нормално е да направя ротации, да дам късмет на повече футболисти и аз доста от дълго време съм споделил, че нашият най-съществен мач е т.нар бараж за Европа, в който Левски би трябвало да победи и да си реализира задачата. За да има финансови доходи за клуба и имидж в Европа.

Той се ядоса от изказванието на Саша Илич, че Левски е излязъл с юношите в Разград: " Аз към този момент отговорих. Ние не сме европейски гранд, с цел да имаме доста играчи налични и във всеки един мач да имаме избор. Ние нямаме нужната дълбочина в състава. Какви юноши са играли, като се изключи Дейвид Михалев, който се оправи ужасно? Асен Митков е като часовник в средата на терена. Патрик Галчев младеж ли е, като има над 50 мача за Левски? Марин Петков е национал мъже, а не младеж. Пламен Андреев също. За кои юноши приказваме? Без да отивам в друга прекаленост, ротирах състава. Три мача за една седмица ние няма по какъв начин да играем с едни и същи 11 ".

За баража с Арда сподели: " Не знам какво да чакам. Ние променихме всевъзможни проекти в тази подготвителна седмица, с цел да може на 72-ия час допустимо най-високо равнище като възобновяване. Но след днешния мач считам, че психическата позиция е най-важна. Знаем, че когато тимът загуби, умората натежава повече. Най-важният мач обаче повече. Кордоба е надалеч от това да вземе присъединяване, той води тренировки по самостоятелен проект. В Пловдив пък играхме без Краев и Филип Кръстев, които бяха осъдени. Но се оправяме с наличните ".

" За мене няма задоволство от това, че Лудогорец е първенец, а не " безконечния противник ". Аз не мога да приема загуба от ЦСКА. Тези загуби ги претърпявам. Казах, че каквото си заслужиш, това и получаваш в края на сезона. Нашата цел е Европа. Но когато не си първенец, аз отново няма да бъда благополучен, даже и да я осъществим ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР