Временният мост над р. Татлъ дере в пострадалото от водното

...
Временният мост над р. Татлъ дере в пострадалото от водното
Коментари Харесай

Следобедните новини от Южна България на 21.12.2022 г.

Временният мост над р. Татлъ дере в потърпевшото от водното злополучие през септември село Каравелово, ще бъде приключен до края на годината, твърдят от община Карлово. Съоръжението, което е със стоманени платформи с широчина на платното от 4,2 метра, се построява на мястото на опустошения от наводнението мост. Движението ще бъде еднопосочно. Преминаването ще се контролира със светофарна уредба, ще има и ограничаване за прекосяване на пътни транспортни средства над 20 т. Поставянето на моста е финансирано от страната. Предвидено е планиране и градеж на нов непрекъснат мост над р. Татлъ дере.
======================
Пловдивският апелативен съд върна на община Карлово емблематичната за града Куршум джамия. Магистратите анулираха решение на Окръжния съд от 2013-та година, с което постройката беше дадена на Мюсюлманското вероизповедание, а локалната администрация апелира. Теренът е предназначен за зеленина с алеи и пейки за отдих, а намиращата се в него Куршум джамия, е оповестена като неподвижен архитектурно-художествен монумент на културата. Заради тези съображения искът за благосъстоятелност, предявен от Мюсюлманското изповедание, е отритнат. Решението на магистратите предстои на обжалване пред Върховен касационен съд в едномесечен период.
========================
Заповед за съставяне на комисия от специалисти и общински съветници, които да договарят със притежателите на противоречивия имот от 81 дка в парк „ Отдих и просвета “, е издал кметът на Пловдив Здравко Димитров. На 24 ноември, макар митинга на десетки пловдивчани, Общинският съвет одобри новия Общ организационен проект, който разрешава отчасти застрояване на терена зад Братската могила в Пловдив с 3-етажни жилищни здания. Междувременно, новият Общ устройствен план на Пловдив към този момент е обнародван в Държавен вестник и оттук насетне вероятно постъпили тъжби не стопират неговото деяние.
=============================
Възрастна жена почина при злополука тази заран в Карлово. Тежкият пътен случай е станал към 9:00 ч., оповестиха от полицията. Лекият автомобил, в който на предната седалка се е возила дамата, е излязъл отвън пътя и се блъснал челно в дърво. В болница е превозен 53-годишният водач. Няма данни за приложимост на алкохол от негова страна.
77-годишен е потърпевш при пътно произшествие на пътя сред Хасково и Минерални бани при разклона за с. Гарваново. Няма заплаха за живота му и след медицински обзор е ориентиран за домашно лекуване, осведомят от ОД на Министерство на вътрешните работи. 67-годишен от селото със остаряла лада не спазил пътен знак „ Стоп “ и блъснал движещ се от Хасково към Минерални бани лек автомобил „ Фиат “, каран от 77-годишния гражданин на с. Татарево. На отговорния за случая е формиран акт. Бързо произвеждане е заведено в ръководството на полицията в Хасково и против 20-годишен водач, спрян за инспекция с леката си кола „ Опел “ на улица „ Иглика “. Тестът отчел, че е използвал амфетамин, арестуван е за 24 часа.
Заловиха младеж, направил въоръжен обир с револвер. Младежът нападнал и заплашил млада жена. Случката се разиграла до кръстовище в Пазарджик. 21-годишната жена била пресрещната и нападната от непознатия, след което отмъкнал от нея 20 лв. и избягал. След 3-дневно следствие служителите на реда открили, че създател на грабежа е 17-годишно престъпно проявено момче. У него криминалистите разкрили и оръжието – еърсофт револвер. Младежът е арестуван за 24 часа, а с него работи контрольор от „ Детска педагогическа стая “.
================================
Ловна тайфа „ Тополово “ към Ловно-рибарско сдружение " Сокол " - Асеновград, отстреля глиган за златен орден. Трофеят е оценен със 150,34 точки, за което е присъдено златното отличие от оценителна комисия към Регионалната дирекция по горите в Пловдив. Късметът да добие капиталния трофей е на 55-годишния ловджия Илия Димитров от Асеновград. Той е ловджия от 24 години с над 15 отстреляни диви прасета до в този момент. Този трофей от дива свиня се подрежда на второ място в България. На първо място към момента е трофеят на Тодор Живков от 1986 година оценен на 158,20т. отстрелян в Ловно стопанство " Кормисош ". На трето място остава трофеят от 150,30т. на Христо Русков придобит през 1982 година в Странджа планина.
=================================
Пампорово открива зимния сезон на 23 декември. Първоначално ще бъдат отворени 5 писти, а работещите лифтове ще са 4. " Въпреки неподходящите условия, ще зарадваме всички фенове на зимните спортове за Коледните празници ", се споделя в известието на " Пампорово " АД. От сдружението се надяват, че в случай че завали сняг, напълно скоро ще бъдат отворени и спомагателни писти. От 23 до 28 декември, цената на дневната въжен превоз карта ще е 75 лева за възрастни, 59 лева - за младежи и пенсионери, а за деца от 7 до 12 години - картата ще коства 45 лева

Информации на Искра Койчева, Живка Тодорова, Тина Соколова и Адриан Кулев
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР