Временният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и временно подопечното му

...
Временният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и временно подопечното му
Коментари Харесай

СЗБ и БАЗ към МЗ: Превърнахте се в репресиращ орган! Властта не ви влияе добре! Елате на дебат

Временният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров и краткотрайно подопечното му ведомство изрекоха следващата порция неистини в опит да оборят позицията на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

Господин Кацаров , последната година и половина се наслушахме на неистини и изкривяване на обстоятелства. Писна ни! Точка! Не бяха ли задоволително лъжите, имитациите на ограничения и дискриминирането в заповедите на Министерство на здравеопазването от година и половина насам, та продължавате да ги повтаряте?! Затворените заведения на никое място по света не са избавили нито един човешки живот, още по-малко в България.

Ограничаването в работния развой на бизнес ите е за закъснение на разпространяването, с цел да може здравната система да се приготви за възможна нова вълна. Така че впрегнете всичките си старания в това направление, тъй като времето е най-ценното, с което разполагате. Но не и ние! Нашето време изтече, няма какво да губим.

Няма да позволим повече дискриминация! Преди известно време поискахме оставката на министър Ангелов и ще желаяме оставката на всеки, който спомене за затваряне, поради вирус, за които има настояща и налична за всеки ваксина! Г-н Кацаров , през вчерашния ден изрекохте неистина! В показаната от Вас позиция се твърди, че " Планът включва и автоматизирано пускане на стратегиите за обществено подкрепяне и поддръжка за бизнес а. " - безспорна неистина!

Нито думичка за поддръжка за бизнес а ни няма в проекта ви! Направи ни усещане една дума в това изречение - " автоматизирано ". Единственото автоматизирано, е вашето решение да ограничите и пандизите бизнес а ни при най-малкия растеж на случаите.

Помислихте ли за научната аргументация на това затваряне или с едно придвижване на химикалката обрекохте нас и нашите фамилии на апетит и ограничения? Къде са проучванията за разпространяването на вируса в заведенията? Къде са анализите ви за % имунизирани по браншове? Нашият бранш ли е най-опасен, най- неимунизиран, че се затваря първи??? Твърдите, че се съсредоточват старания " изключително в групите от популацията, при които към този момент изрично е потвърден нараснал риск от тежко протичане на болестта, хоспитализация, гибел ".

Не бяха ли съгласно вас това точно възрастното население, които несъмнено не работят в нашия отрасъл и рядко, изключително в пандемията, са наши клиенти. Нали поради това променихте проекта за имунизация и приоритизирахте имунизацията на популацията над 60 година (няма да разясняваме какъв брой млади и дейни хора, искащи да се имунизират към оня миг поради този ви метод отложиха имунизацията си).

Господин Кацаров , би трябвало ли да напомним по какъв начин вие като жител развявахте позицията си за несъществуването на вируса и подривахте доверието на хората в лекарите и лекуването против Ковид, до момента в който ние, хората работещи в нашия отрасъл се борехме за оцеляването на бизнес а ни, за запазването на работните места, за правдивост и научна аргументираност на въвржданите ограничения за ограничение разпространяването на Ковид! От безумния ви проект става кристално ясно, че сте вложили нула старания да анализирате обстановката, да се ангажирате с значимата за всички нас имунизационна акция и да разпишете съответни, научнообосновани ограничения за справяне с разпространяването на вируса.

Ще го повторим отново, нека ви стане ясно: Представеният от вас " проект " е въплъщение на неналичието на държавнически метод, угриженост и мисъл за всички хора! Отново целият проблем и отговорност за вирусна зараза се трансферират върху заетите стотици хиляди в нашия отрасъл! Опитът да придадете политически образ на изразената от нашия отрасъл позиция е нахален и единствено удостоверява неразбирането на проблемите на обществото, с които вие като длъжностен министър на опазването на здравето трябваше да се заемете.

Да се пробвате да политизирате позицията ни по тематиката за затварянето на избрани браншове на стопанската система ни, приказва за липса на обикновено схващане на причинно-следствената връзка, логиката на психиката и познаване на човешкото. Защото няма нищо политическо и нищо по-човешко от това да защитаваш правото си на труд! Право, заложено в Конституцията на Република България! А ето още веднъж и нашата политическа позиция, тъй като очевидно не сте я разбрали: Ще желаеме оставки и ще третираме като терорист всеки, който спомене за затваряне на бизнес и, поради вирус, за който има налична за всеки ваксина! След като дойдохте в Министерство на здравеопазването с лозунга за честност и бистрота, който ние приветстваме, по какъв начин тъкмо внезапно станахте деспот, който желае да постанова дискриминация? Превърнахте се в наказателен орган! Властта не ви въздейства добре! Господин Кацаров , ще приемете ли поканата ни за обществен спор или и вие ще се скриете зад тексаски таблици и недоказани теории като предшественика ви министър Ангелов? И вместо да се замеряме с писма в медиите, заповядайте идната седмица на обществен спор, с цел да обясните по какъв начин тъкмо пазите човешкия живот, като имитирате " ограничения ", които потвърдено в цяла Европа, Съединени американски щати и България не работят!

И толкова! Чакаме ви на спор!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР