Временните магазини (т. нар. pop-up stores) превземат търговията на дребно

...
Временните магазини (т. нар. pop-up stores) превземат търговията на дребно
Коментари Харесай

Временен магазин? Бъдете първи!

Временните магазини (т. нар. pop-up stores) завладяват търговията на дребно и разчупват одобрения обичаен модел. Идеята за тях поражда през 90-те години на предишния век в мегаполиси като Лондон, Лос Анджелис и Ню Йорк Сити. От изкуство до мода, през софтуерни джаджи до храна, във краткотрайните местоположения може да се продава безусловно всичко, тъй че евентуално се вписват добре и във вашата тактика за развиване.

Специфични елементи

Временните магазини нормално действат с дълготрайност от 3 дни до 3 месеца. Най-подходящите места, на които е добре да бъдат позиционирани, са градски центрове, улици с огромен човекопоток и молове.

Цените, които поддържат, в множеството случаи са по-ниски от тези в обичайните магазини, а зад отварянето им би трябвало да има някаква цел – повече известност на марката, показване на специфични колаборации, лансиране на нов артикул, тестване на локален пазар и така нататък

Какви са преимуществата?

Връзка с повече клиенти. Временният формат разрешава персонално да опознаете клиентите си и да изградите по-голяма връзка с тях.

Повече продажби. Около 95% от всички покупки към момента се реализират офлайн.

Разпознаваемост. Потребителите и медиите обичат вълнението към краткотрайните магазини. Излезте офлайн и изграждайте известност и в действителния свят.

По-евтино е. Да отвориш краткотраен магазин е към 80% по-евтино от отварянето на обичаен подобен.

Тестване на нови пазари. Когато един бранд реши да навлезе на нов, чужд досега пазар, краткотрайният магазин е превъзходен метод да го тества.

Кой може да отвори подобен магазин?

Абсолютно всеки. Големи марки като LIDL и Dior към този момент тестваха тази идея. През ноември, като част от тазгодишната си празнична тактика, веригата супермаркети приветства феновете на виното в специфичен бар за дегустация на мрачно. „ Лидл Шато Ноар “ проработи за три уикенда на територията на три английски града – Лондон, Глазгоу и Манчестър.

От своя страна, стилната къща Dior, която пробва да навлезе на мексиканския пазар, отвори два обичайни магазина през октомври в Мексико Сити, а този месец сътвори и два краткотрайни такива, на територията на крайбрежните курортни градове Канкун и Тулум.

В България обаче все още няма добър образец за навлизащата идея – вие можете да поставите началото!

По материал на The Store Front

Редактор: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР