Временни болници и ваксина - на това Русия разчита в

...
Временни болници и ваксина - на това Русия разчита в
Коментари Харесай

Ледена пързалка стана полева болница в Москва, на таблото с резултатa прожектират филми |

Временни лечебни заведения и ваксина - на това Русия разчита в битката с ковид на фона на към този момент петцифрените новооткрити случаи всеки ден, предава Би Би Си в репортаж от Москва.

Една от петте полеви болница в столицата се намира в зимния доврец " Крилатское ". Доскорошната ледена пързалка е преструктурирана в оборудване с 1347 кревати.



" Ледената болница " е оборудвана с нова техника и има задоволително личен състав и медикаменти да посрещне нови пациенти. В нея има и свободни кревати. " На ден одобряваме сред 40 и 50 души, само че толкоз и изписваме. Вярвам, че скоро ще изписваме повече, в сравнение с одобряваме ", споделя доктор Андрей Шкода от болничното заведение.

На голямото табло за резултатите от хокейните мачове сега на пациентите се прожектират филми - от руски класики до " Мистър Бийн ".



Полевото оборудване е построено за месец през първата вълна на вируса напролет. Тогава не е употребена, за пръв път заработва в този момент. Към момента са заети към една-трета от леглата.

Свободните кревати тук обаче са в контрастност на репортажите от други региони в страната. Дори държавната телевизия излъчва репортажи за провинциални лечебни заведения, които към този момент са приели заболели над потенциала си.

Днес в страната са регистрирани нови близо 21 000 положителни пациенти. Медицинските заведения са претрупани. Според Кремъл обстановката с ковид е " тревожна, само че под надзор ". Властите оповестяват, че няма да има ново затваряне, с цел да предпазят стопанската система. Големи очаквания се разпореждат на съветската Ковид-ваксина.



Москва е с най-голям новорегистрирани случаи в страната. Пред градските лечебни заведения постоянно колите за спешна помощ чакат на опашка, чака се дълго за безвъзмезден тест за Ковид или за домашно посещаване от доктор. Полевите лечебни заведения, в които е командирован и личен състав от провинцията, играят значима роля в тактиката за битка с пандемията. Освен всичко друго, те разтоварват другите лечебни заведения и им оставят опция за планова активност.

Според доктор Шкода пациентите от есенния пик са по-млади и по-болни, влошили се след домашно лекуване.

" През пролетта всички се опасяваха и по-рано търсеха помощ. Вероятно новата вълна е, тъй като хората стопираха да вземат ограничения ", споделя лекарят.

Според Би Би Си роля в това отношение имат и политиците.

През лятото управляващите оповестиха победа над вируса, пробвайки се да издигнат духа преди вота за конституционната промяна, която дава опция на Владимир Путин да остане във властта. Социалният живот в столицата избухна, рядко можеше да се види маска, споделя авторката на репортажа. Затова през есента въвеждането на рестриктивните мерки отначало се оказало не толкоз елементарно. Сега носенето на маска на обществени места е наложително, плануват се санкции, само че множеството антипандемични ограничения са в ръцете на районните управляващи. В Москва 30% от офис чиновниците в този момент работят отдалечено, а по-възрастните хора и рисковите групи са съветвани да останат у дома. Учениците в гимназиалния курс учат онлайн.

Въпреки възходящия брой случаи на дневна база, за затваряне не се приказва. Надеждите са ориентирани към имунизацията Sputnik V, която е в средата на трета фаза на клиничните тествания. В него вземат участие 40 000 доброволци. Според министерството на опазването на здравето клиниките скоро ще получат промишлени количества от имунизацията. Много лекари са се присъединили като доброволци в тестванията и към този момент са имунизирани.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР