Временната парламентарна комисия за Пловдивския панаир ще изслуша кметовете и

...
Временната парламентарна комисия за Пловдивския панаир ще изслуша кметовете и
Коментари Харесай

Панаира на Гергов – пак в парламента

Временната парламентарна комисия за Пловдивския панаир ще изслуша кметовете и представители на Общинските препоръки на Пловдив и Варна.

В предварителния дневен ред на комисията е записано, че депутатите ще изслушат и „ други заинтригувани лица “, само че не се прецизира кои. По неофициална информация обаче евентуално ще бъдат поканени представителите на двете организации на архитектите в България.

На първото съвещание на времената комисия, която би трябвало да изследва обстоятелствата и събитията за поемането на контрола на Международния панаир в Пловдив, бе решено да бъдат изслушани още Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Румен Овчаров и Сергей Станишев, както и почетния консул на Руската федерация в Пловдив Георги Гергов.

Не стана ясно обаче по кое време тъкмо ще бъдат извикани в комисията – на срещата с представителите на локалните управляващи в Пловдив и Варна, или на друго съвещание.

На 19 декември 2022 в Общински съвет Пловдив бе гласувано решение, с което Пловдив одобри община Варна да апортира каузи си от 29%, подарен й от страната по време на третия кабинет на Бойко Борисов.

Така Гергов би получил цялостен надзор в Международен панаир Пловдив от 79% и би могъл да взема независимо всевъзможни решения както за бъдещето на сдружението, по този начин и с прилежащите 350 дка земи в центъра на града.

Възможността Гергов да получи цялостния надзор над Панаира провокира митинги в Пловдив.

Търговският указател пък спря вписването на нараствания капитал, гласувано на Общо заседание на смесеното частно-общинско сдружение „ Пълдин Туринвест “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР