Временната комисията в Народното събрание за Нотариуса е основана на

...
Временната комисията в Народното събрание за Нотариуса е основана на
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Получих данни за влиянието на кръга около Нотариуса още през 2021 г.

Временната комисията в Народното събрание за Нотариуса е учредена въз основата на болшинството и ще се реши каквото желае болшинството. Тя няма да свърши обективно работата си.

Тази позиция изрази пред Нова тв някогашният вътрешен министър Бойко Рашков. Той самият не е член и не поканен за подобен, не знае и дали като някогашен вътрешен министър ще бъде изслушан в даден миг. В студиото обаче държеше не един документ, част от него даже и зачете. Той е отчаян, че неговата експертиза не се употребява в законодателния орган.

Бившият основен прокурор Иван Гешев е посещавал SS клуб, по думите му. Дори е бил чест посетител там, съгласно данните на хората, с които е разговарял като силов министър. Така Рашков пита, по какъв начин може да се чака елементарния прокурор, арбитър, магистрат да не върви в такива клубове, откакто висшите им началници го вършат.

Когато пристигнали данните за Нотариуса доста хора идвали при него в Министерство на вътрешните работи като Ивайла Бакалова, арбитър Цариградска. Бойко Рашков загатна и че те не са били единствени.

Данните са предадени на ГДБОП, само че още същата вечер е била заплашвана някогашната жена на Божанов, която е дала показания против него. Категорично е имало теч на информация в това число от кабинета на вътрешния министър и ГДБОП, съобщи Бойко Рашков.

Бившата жена на Божанов е заплашвана и пред ГДБОП от самия Мартин Божанов, откакто и била викната за разпит там.

В тази връзка на Бойко Рашков му бяха заложени въпроси и за фигурата на сегашния вътрешен министър Калин Стоянов, който по това време беше началник точно на ГДБОП. Неотричайки очевидно Стоянов да е каналът на теч от службата, Бойко Рашков удостовери, че още първоначално е бил срещу номинацията му за поста вътрешен министър, само че по други аргументи, които не желае да изнася обществено към този момент. Припомняме, че ПП/ДБ желаеха оставката на Калин Стоянов поради окървавения митинг против Българския футболен съюз в София, а в разразилия се скандал сред некоалиционните сътрудници, стана ясно, че те се разграничават от него още от началото и че Калин Стоянов е предложение на ГЕРБ. Бойко Борисов пък съобщи, че Калин Стоянов е министър на цяла България.

Парламентарната комисия би трябвало да изиска значима информация - с какви задания и при кого изцяло свободно в спецсъда е влизал Божанов. Тази информация ще даде доста значими отговори, по мнението на Бойко Рашков. На него като министър не му е докладвана информация Божанов да е сътрудничил на Министерство на вътрешните работи. Бойко Рашков също знае, че Мартин Божанов се е движил с защита и със наследник буркан.

Никой не дава информация за полицейските коли, които са пазили клуба на Нотариуса, само че тази информация е значима, а Бойко Рашков като народен представител чака да получи отговор във вторник.

Сред посещавалите клуба са напористи сегашни политици, както се изрази Рашков. В Национална следствена служба пък " политик феномен " (бел.ред. загатна за Делян Пеевски) е работил с Пепи Еврото, вземал е заплата, без да е ходил на работа. Двете групи - на Пепи Еврото и на Нотариуса - са били свързани и след това са се разделили, а съгласно Бойко Рашков двете съпруги и са се скарали, само че те са работили дружно.

Фигурата на Пепи Еврото е учудване за Рашков, а той пита какви качества е видял Сотир Цацаров като основен прокурор в Петър Петров, с цел да го направи и началник на столичното разследване. Без защита от високо нито Еврото, нито Нотариуса имало по какъв начин да съществуват. " С. и Р. " получавали крупни суми в " Осемте джуджета ". С. е на висока държавна позиция сега, по думите на Рашков, само че не сподели дали зад инициала С. стои Борислав Сарафов. Във всеки случай някогашният вътрешен министър съобщи, че " рибата се вмирисва откъм главата ".

Бойко Рашков описа и за случай на формирано досъдебно произвеждане от един млад прокурор против Пепи Еврото предходната година, което обаче му е отнето и изпратено в СГП по подготвеност и по този начин и е потънало. Производството е било за подслушвания и изнудване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР