Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани

...
Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани
Коментари Харесай

Изслушват журналиста Станислав Цанов в Комисията за сигурността на машинния вот

Временната комисия за изследване на всички обстоятелства и условия, свързани със сигурността на машинното гласоподаване организира първото си съвещание. За председателстващ днешното съвещание, на което бяха разисквани организационни въпроси, бе избран Георги Свиленски от „ Българска социалистическа партия за България “. Това стана с предписание на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, откакто в пленарна зала депутатите гласоподаваха основаването на комисията, само че не съумяха да изберат ръководител.

Временната комисия по сигурността на машинното гласоподаване реши на днешното си съвещание да осведоми ръководителя на Народното събрание Росен Желязков за идващото свое съвещание, което да бъде свикано на 17 октомври от 15:00 ч. в зала 3 на Партийния дом. Тогава се чака депутатите да изслушат журналиста Станислав Цанов по отношение на изказвания на Цанов за закани за живота му, отправени от Алексей Петров.

Депутатите взеха решение още да изискат направените отчети във връзка със сигурността на машинния избор от ЦИК, „ Информационно обслужване “, Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС), отчети от външни специалисти, работещи към ЦИК и тези от Министерство на електронното ръководство.

Решено бе на последващи съвещания комисията да изслуша представителите на Централната изборна комисия (ЦИК), „ Информационно обслужване “, ДАНС, Министерство на вътрешните работи, Българския институт по метрология и Министерство на електронното ръководство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР