Временната комисия за полицейското насилие на протеста срещу БФС не

...
Временната комисия за полицейското насилие на протеста срещу БФС не
Коментари Харесай

Росен Желязков: Комисията за полицейското насилие трябва да доведе до законодателни решения

Временната комисия за полицейското принуждение на митинга против БФС освен ще проверява какво се е случило, само че би трябвало да даде законодателни решения. Това сподели в " Панорама " по Българска национална телевизия ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Според него депутатите не би трябвало да са плахи да добавят или променият някои от остарелите текстове в закона за събранията, митингите и манифестациите.

" В това число и носенето на отговорност на уредниците за увреждането на имущество, по-добрата съгласуваност - а за какво не и да се дефинира по по-ясен и безапелационен метод рамките на приложимост и физическа мощ, които са заложени в закона за Министерство на вътрешните работи. В случая с всеобщи вълнения би трябвало да има ясна отговорност: уредник - лимити на физическа мощ "

Той уточни, че комисията е задоволително необятна като политически посланичество - 18 души от разнообразни парламнтарни партии.

Въпреки социологията мисля, че Народното събрание демонстрира една много добра успеваемост, разяснява Росен Желязков. Той уточни, че ГЕРБ взе участие непринудено в ръководството и във всички взаимни отстъпки, които идват с него.

" Мисля, че е показателно, че този модел е безалтернативен, има бъдеще и неговият небосвод ще бъде тогава, когато поставените цели бъдат изпълнени по този начин, както са декларирани - нито месец по-рано ", съобщи той.

Съдействието сред изпълнителната и законодателната власт се показва в процеси и взаимоотношения - органите приказват с актовете си, уточни ръководителят на Народното събрание.

" Като образец мога да ви дам присъединяване на законодателната власт в спорнии миг, свързани с въпросите, сложени от миньорите и енергетиците, както и търсенето на подпомагане от изпълнителната власт за военната помощ за Украйна, дерогацията, ПВУ ".

Думата " сглобка " ще остане етикет на това ръководство, само че за недългия си парламентарен живот това Народно заседание съумя да направи повече от парламентите от 44-ия насам, сподели още Росен Желязков.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР