Временната комисия за НДК прие доклад, в който се посочва,

...
Временната комисия за НДК прие доклад, в който се посочва,
Коментари Харесай

Има съмнения за извършени нарушения в НДК

Временната комисия за НДК одобри отчет, в който се показва, че са налице подозрения за осъществени нарушавания, само че по този въпрос следва да се произнесат съответните способени органи, осведоми БГНЕС.

С отчета се предлага и Сметната палата да направи одит на финансовото ръководство на НДК за интервала 2015 – 2017 година Този одит ще направи разбор на цялостната активност на НДК, а не на обособени обстоятелства. Ще ревизира метода на ръководство и асимилиране на ресурсите, по какъв начин се извършват бизнес-плановете, имат ли цели и цели, и ще даде рекомендации за възстановяване на активността на сдружението. Не на последно място това ще подкрепи управлението в напъните му за положително финансово ръководство и стабилизиране на НДК.

Докладът, който следва да бъде гласуван в пленарната зала, беше признат с 10 гласа "за " и 9 "против ".

Представителите на Българска социалистическа партия, които бяха основателите на основаването на времената комисия за НДК, не останаха удовлетворени от наличието на отчета.

Румен Гечев акцентира, че за него е ясно, че членовете на Съвета на шефовете носят същата отговорност, каквато носи изпълнителният шеф на НДК.

„ Те са си взимали месечните заплати и са си кротували, което го няма в отчета. Принципалите - по същия метод. Изпълнителният шеф е бил над Съвета на шефовете, над принципалите си. Стигаме до извода, че над принципалът е и министър председателят Борисов, чието име не виждам на никое място “, сподели Гечев.

Тома Биков от ГЕРБ, пък означи, че тогавашният вицепремиер Деница Златева е одобрила финансовия доклад на НДК за 2016 година

„ Павлова уволни Боршош, къде е Боршош няма го в този момент в НДК? Превърнахте тази комисия в политически цирк. Ние демонстрираме, че няма наши, няма ваши хора в тази държава”, безапелационен бе Биков.

"Този отчет спуска едно прелестно перде, хубава завеса върху това, което се случва в НДК. Не може да бъде вменявана отговорност на служебния вицепремиер Златева. Ако е виновна Златева, то останалите принципали по какъв начин по този начин останаха безотговорни към това, което се е случвало ", разяснява Велислава Кръстева от Движение за права и свободи.

„ Относно това къде са парите, този въпрос е намерил своето място в отчета. Парите са разходвани една част от тях целево, свързани с поръчки за ремонт на постройката, само че е открита разлика от 3,5 млн. лева за разплащане на други действия. Ако ще да удължим периода на комисията с една година, няма да установим нищо ново. Докладът ще бъде възложен на способените органи, които да създадат своята инспекция. Ние не сме проверяващ орган, а законодателен орган. Ако нещо е пропуснато в отчета, то ще бъде нанесено “, разяснява Диана Йорданова от ГЕРБ, която е ръководител на комисията
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР