Временна лична карта ще имат хората, които са с присъди

...
Временна лична карта ще имат хората, които са с присъди
Коментари Харесай

Предложение: Взимат личните карти на осъдените

Временна персонална карта ще имат хората, които са с присъди и с наложена възбрана да напущат страната. Тя ще се издава от звената “Български документи за идентичност ” към регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи по седалище на съда, който е лишил документа за идентичност, написа.
Промяната е планувана в план за изменение на правилника за издаване на българските персонални документи. Той е импортиран в Министерския съвет на 18 декември от вътрешния министър. В плана се планува краткотрайният документ да се издава до 8 работни часа, откакто в полицията по длъжностен път дойде уведомлението от съда, лишил персоналната карта. След това ще бъде обявено на наказания. Уведомление ще бъде изпратено и до съда, лишил персоналната карта. Тя ще бъде съхранява в регионалните дирекции на полицията.
 Ще има ли по-дълъг период на валидността на интернационалните паспорти? Ще има ли по-дълъг период на валидността на интернационалните паспорти?
Днес, 4 април, депутатите ще прегледат на първо четене промени в Закона за българските персонални документи, с които се предлага удължение...
Промяната в правилника се постанова, тъй като в Наказателно-процесуалния кодекс има текст, който споделя, че след налагане на възбрана за овакантяване на страната съдът може да отнеме персоналната карта. Идеята в действителност е още от 2018 година, само че едвам в този момент намира реализация, макар че се планираше краткотрайните персонални карти да се вкарат още през 2019 година
Очакванията са по този начин да се постави завършек на бягствата от правораздаване. По последни данни бегълците са 609. Досега практиката демонстрира, че най-често се изчезва след изговаряне на присъдата на първа или втора инстанция, като образците в тази тенденция са доста.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР