Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства във

...
Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства във
Коментари Харесай

Комисията за ЧЕЗ ще заседава за първи път

Временна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на приватизацията и плануваната продажба на сдруженията на ЧЕЗ Груп в България ще организира първото си съвещание.

Комисията по проблема с ЧЕЗ ще работи в период от 1 месец, а неин ръководител ще бъде зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Жельо Бойчев. Казусът с ЧЕЗ стартира с складиране на оставката на енергийния министър Теменужка Петкова поради познанството й със Гинка Върбакова, притежател на компанията „ Инерком “ - покупател на чешкото сдружение.

Коалиционният съвет обаче не одобри, че има съображение за оставката, по тази причина Теменужка Петкова остава енергиен министър. От Българска социалистическа партия остро подлагаха на критика държавното управление поради договорката за ЧЕЗ и желаеха тя да бъде спряна. Премиерът Бойко Борисов разпореди на институциите да създадат цялостна инспекция на договорката.

Борисов се срещна със притежателя на „ Инерком “ Гинка Върбакова. След това държавното управление съобщи ясната си воля да взе участие в договорката за ЧЕЗ, а Върбакова посочи, че е склонна да се съгласи.

По предложение на ГЕРБ в Народното събрание бяха изслушани всички способени органи, които разполагат с информация за договорката. Тогава Гинка Върбакова съобщи, че някои политици са видели в договорката за ЧЕЗ опция да покачат рейтинга си. Заради обидните квалификации и изказвания компанията ще търси правата си в съда. Левицата инициира и подписка в страната против продажбата на сдружението. Държавният глава Румен Радев разгласи, че ще свика КСНС за разискване на енергийната сигурност.

Той посочи, че държавното управление дължи на народа отговори за схемата на финансиране и за това по какъв начин договорката е получила политическа поддръжка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР