Временна комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще проучва всички

...
Временна комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще проучва всички
Коментари Харесай

3 месеца временна комисия ще проверява имало ли е съдии в групата около Нотариуса

Временна комисия на Висшия правосъден съвет (ВСС) ще изследва всички обстоятелства и условия за присъединяване на съдии в активността на групата към Мартин Божанов, който бе погубен в София.

Мандатът на основаната през днешния ден, на съвещанието на съвета, комисия е три месеца.

Специалната комисия ще изследва каузи, ще изисква информация от органите на правосъдната власт, Върховната прокуратура, кактo и от служби в Министерство на вътрешните работи и от Държавната организация " Национална сигурност ". Възможно е и да бъдат изслушвани хора по отношение на известни условия.

Детайлно ще бъдат проучвани правосъдни каузи, за които има данни за съгласуваност с активността на Божанов.

В комисията влизат ръководителите на висшите съдилища Галина Захарова и Георги Чолаков, а също и Цветинка Пашкунова, Вероника Имова, Даниела Марчева, Олга Керелска и Атанаска Дишева.

Сред делата, с които комисията ще се занимава, са това за несъстоятелността на Корпоративната комерсиална банка, за конфискация на активите на Евелин Банев-Брендо и други.

Комисията ще може да изисква подпомагане от ръководителите на съдилища, а също и от съответни съдии.

По време на дебата стана известно, че в комисията ще могат да вземат участие съдии. Те няма да са директни членове, а ще получават съответни задания от двамата ръководители на висшите съдилища.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР