Временен център за подкрепа на бежанците от Украйна работи от

...
Временен център за подкрепа на бежанците от Украйна работи от
Коментари Харесай

Кризисен център за бежанци от Украйна започва работа на Централна гара - София

Временен център за поддръжка на бежанците от Украйна работи от през днешния ден на територията територията на Централна гара - София.

Той се обитава на втория етаж на гарата и е оборудван с всичко належащо – кревати, маси, столове, храна, санитарни и хигиенични такъми, в това число и храна за дребни деца и памперси, оповестяват от регионалната администрация.

Целта на центъра е да подслонява украинските жители за малко - за няколко часа или ден, до момента в който бъдат регистрирани, превозени до места за настаняване, а след това да бъдат подкрепени и в търсенето на работа.

Първите украински жители, които ще преминат през краткотрайния център, идват довечера в 21.30 с влака от Русе.

На разположение непрекъснато са екипи на Столична община, дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ и на Столична организация на БЧК.

На разположение са и два микробуса на Столична дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и един микробус на Столична община, които ще транспортират украинските жители до летището, до места за настаняване, при нужда и до Агенцията по бежанците или до Столична дирекция на вътрешните работи за регистрация и придобиване на статут на бежанци.

Открита е и денонощна телефонна линия за подпомагане - контактен център на Столична община – тел. 0700173

Създаването на спешния щаб за бежанците от Украйна е резултат на положителната съгласуваност сред регионалния шеф на област София Иван Кючуков и кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, разясняват от регионалната администрация. Председател на щаба е регионалният шеф Иван Кючуков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР