Време му е на кабинета Борисов 3“ да се готви

...
Време му е на кабинета Борисов 3“ да се готви
Коментари Харесай

Манолова: Време му е на „Борисов 3“ да си ходи


Време му е на кабинета „ Борисов 3 “ да се готви за потегляне, тъй като мандатът е морално и политически привършен. Ще има промяна на караула след изборите, без значение по кое време ще се случат те.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова в предаването „ Лице в лице “ по бТВ.

Тя акцентира, че ще има проверка на тези 1 милиарда лева, дадени за държавния ВиК-холдинг. На 1,6 милиарда лева, които ще се дадат за саниране на не повече от 100 компании, доближени до властта. На 500 млн. лева, дадени сякаш за ремонт на над 400 язовира, които още не са ремонтирани. На всички публични поръчки за пазаруване на джипове и коли от държавните предприятия и за другите им разходи.

На митинга в събота ще зададем на Борисов въпроса къде са парите. Къде са 4,5 милиарда лева, обещани от него и Горанов, че ще стигнат до хората? Хората ще изискат проверка на телевизионните пари, които не стигнаха до семействата, а стигнаха до обръчите към Борисов, добави Манолова.

В събота жителите ще дадем избор на съмнение. Крайно време е Борисов да спре да пилее парите на елементарните хора, тъй като мандатът му е привършен и морално, и политически, сподели още Манолова.

На въпрос дали ще прави политическа партия Манолова отговори, че Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ за 150 дни, откогато съществува, е построила свои клонове в половината страна и тя счита да продължи с тази си активност.

В събота вършим митинг, а не партия и ще обявим икономическия проект и ограниченията за безработицата сподели още Манолова. Тя уточни, че в събота ще даде отговор дали Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ ще взе участие в избори.

Народната партия в България, в границите на рецесията, работеше против народа си, сподели Манолова, визирайки ГЕРБ. България е единствената страна, която желае пари от неработещи компании. Мярката 60/40 трябваше да е 60/0 или 70/0. Ако компанията в действителност не работи и няма доходи, няма по какъв начин да заплаща, добави тя.
 
Според прогнозата й след каскадните банкрути ще има каскадни митинги.

Искаме отговор на въпроса и приканвам Борисов да каже къде е стенограмата от съвещанието на Министерски съвет за разпределението на 3 милиарда лева Ако няма стенограма, дано да извади паметната бележка, с цел да забележим какъв брой от тези милиарди отиват за елементарните хора, безапелационна бе Манолова.

„ Близо 400 хиляди души са безработни - над 300 хиляди публично, само че има и нерегистрирани на бюрото по труда. Нисколихвените заеми са за общо 500 млн. лева от ББР за компании не е стартирала към момента, безлихвените заеми от 1500 лева до 4500 лева са натоварени от толкоз формалности и администрация, че няма по какъв начин да се възползват от тях и са стигнали до едвам към 2000 души. До кого са стигнали парите от Борисов? “, попита Манолова.

На въпрос за президента Румен Радев, ръководителят на „ Изправи се.БГ “ съобщи, че чака президентът да свика КСНС, защото този растеж на безработицата към този момент въздейства върху националната сигурност.

Правителството натовари жителите с нови 300-400 лева разноски на домакинство за закупуването на нови топломери, водомери и дялови разпределители в изискванията на рецесия, сподели Манолова. Тя акцентира, че по този метод 100 млн. лв. ще бъдат взети от семействата и ще идат в топлинните счетоводители.

Нашият приоритет е елементарните жители да станат първа политическа мощ, тъй като сега всички партии са ги загърбили. Това, което парламентарните партии направиха, е само да си вземат своите заплати и партийните дотации. Хората чакат обаче и от Народното събрание, и от президента, и от премиера, и от всички институции да има явен проект по какъв начин ще се върнат на работа и по какъв начин ще се покачат приходите им.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР