Време има, стига да има и воля. Така депутатът Людмила

...
Време има, стига да има и воля. Така депутатът Людмила
Коментари Харесай

Илиева: Време има, стига да има и воля за контрол на главния прокурор

Време има, стига да има и воля. Така депутатът Людмила Илиева от Демократична България отговори на въпроса дали ще съумеят депутатите от 48-ото национално заседание на финала да одобряват и двата закона, свързани с отчетността и следствието на основния прокурор.

Днес, в случай че и двата законопроекта бъдат признати на първо четене, има техническо време да бъдат признати и на второ четене. Това съобщи в предаването „ Твоят ден " по NOVA NEWS Людмила Илиева „ Демократична България ".

„ Тези два законопроекта са част от пакета закони, който би трябвало да бъде признат. Истинската им роля е по-дълбока. Те целят да разрешат въпроса по кое време най-накрая ще има легален механизъм транспарантно да бъде следена активността на основния прокурор ", сподели тя.

„ Ако Народното събрание бъде разхлабен преди да бъдат признати тези два закона, ще се случи още от същото ", безапелационна е депутатът от Демократична България.

Запитана дали с приемането на законопроектите се мотаят в Народното събрание, тя сподели: „ Законът, който през днешния ден гледаме в зала, мина на комисия през ноември ". На въпрос „ кой го мотае " Илиева сподели: „ усмивката виждате ли " и не отговори словесно. „ Има кръг от политически сили, които би трябвало да потвърдят съществено дали единствено ще приказват или ще работят и по какъв начин ще работят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР