Време е за стачки, за да знаят следващите управляващи, че

...
Време е за стачки, за да знаят следващите управляващи, че
Коментари Харесай

Григорова, КТ ”Подкрепа”: Време е за стачки frognews.bg

" Време е за стачки, с цел да знаят идващите ръководещи, че би трябвало да се преценяват с българския служащ, а не да чакат три месеца, с цел да гласоподават закон от две фрази. За страдание сега няма от кого да желаеме това, което би трябвало да получат българските чиновници “, съобщи тя пред Нова телевизия.

 

Григорова разясни, че се пробват да получат нарастване на заплатите по други способи, само че стачката и все още не е изключена.

 

Работодателите се тормозят, тъй като когато се усилва минималната работна заплата има мотив да се изиска нарастване на заплатите на чиновниците, без значение че те не са на минималните равнища, уточни тя.

 

Григорова разясни, че с работодатели има подписани групови трудови контракти, в които работните заплати са обвързани с коефициент към минималната работна заплата. " С увеличението на минималната автоматизирано се усилват и другите заплати “, добави тя.

 

Близо 600 000 души в страната получават минимална работна заплата по трудов контракт, сподели Григорова. Тя разясни, че има и хора, които се самоосигуряват на МРЗ.

" Минималната работна заплата не може да бъде закотвена във формула, на никое място не е по този начин. Решението за МРЗ трябваше да зададе дъното и оттова – нататък да се реши, дружно с работодателите и държавното управление какъв е размера, който е съответен. Това е директивата на Европейски Съюз “, сподели тя.

 

Григорова съобщи, че текстът няма да остане в сегашния вид и ще бъде преразгледан.

 

" Лошото е, че няма да има второ нарастване през тази година “, добави тя.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР