Време е за следпразничен детоксСлед празничния декември, януари продължава традицията

...
Време е за следпразничен детоксСлед празничния декември, януари продължава традицията
Коментари Харесай

Лунна диета за януари 2023

Време е за следпразничен детокс

След празничния декември, януари продължава традицията с изобилните трапези. Изкушаващи храни и питиета, а тялото ни към този момент припомня, че е време за следпразничен детокс. Лунната диета е подобаващ метод да го създадем. Да разтоварим организма си от тежки меса и мазни храни, тестени произведения, алкохол. В края на всяка година си споделяме, че започваме от идната да се храним по-здравословно и да спортуваме.

Е, няма да го създадем от 1 януари, само че на 7.01.2023 е първата фаза на Луната от лунната диета. Характерно за този режим е, че се следват лунните етапи, като всеки стадий от тази диета трае 24 часа. През това време ние консумираме единствено пресни плодови и зеленчукови сокове, билкови чайове, вода. Не се позволяват млечни и други храни и питиета, споделя.

Празничното преяждане несъмнено е причина организмът ни да задържи ненужно водно тегло, отрови.

Лунната диета ни оказва помощ да се разделим с част от тях, само че и да сложим началото на едно по-здравословно хранене. Тъй като след щедро хранене стомахът ни чака повече храна, по-често, за някои хора разтоварващият режим на тази диета, може да се понесе по-трудно. В такива случаи с изключение на позволените питиета, могат да си разрешат да хапнат плодова или зеленчукова салата, без да прибавят овкусители, мед, подправки.

Щом завърши 24-часовият стадий от съответната фаза на Луната, последователно започваме да зареждаме организма с домашни бульони, кисело мляко, по-леки меса, риба. От фаза до фаза на лунната диета, елементарно можем да започваме да понижаваме честотата на потреблението на салами, тестени закуски, захарни произведения. Без трудност, а тялото ни незабавно ще ни покаже, че се усеща по-добре, тъй като не сме по този начин подути, имаме повече сила.

Ако желаете да започнете новата 2023 с детокс режим, може да си запишете етапите на Луната за лунната диета за месец януари.
7.01.2023 година – 01:55 часа – пълнолуние;15.01.2023 година – 04:27 часа – последна четвърт;21.01.2023 година – 22:30 часа – новолуние;28.01.2023 година – 17:24 часа – първа четвърт.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР