Време е за Ремонт на Ремонта.Спаси София разпространи днес снимки

...
Време е за Ремонт на Ремонта.Спаси София разпространи днес снимки
Коментари Харесай

Спаси София: Жълтите павета се разпадат само седмица след края на ремонта

Време е за Ремонт на Ремонта.

Спаси София популяризира през днешния ден фотоси и видео, на които ясно се вижда, че единствено седмица след края на ремонта на жълтите павета, още веднъж е време за ремонт на ремонта.

„ За нас е шокиращо, че ремонтът за 17 млн. лева устоя едвам седмица. Шокиращо е, че в самия център на София се позволява сходно отношение към един от знаците на нашия град и предпазено културно завещание. “, съобщи Андрей Зографски от организацията.

Припомняме ви, че ремонтът на жълтите павета е част от плана за изцяло възобновяване на централната градска част на София. По същия план през последните години бяха ремонтирани ул. „ Граф Игнатиев “ и градинката при църквата Св. Седмочисленици, които също провокираха бурни публични реакции поради ниското качество на ремонтите работи.

„ Уви, ремонт на ремонта стана синоним на ръководството на госпожа Фандъкова през последните 12 години. Спомняме си, по какъв начин тя обещаваше надзор на контрола и че ръководството си е взело поучения след всички предходни ремонтни провали. Реалността, обаче е, че некачествените поправки за сметка на нашите пари не престават. “, съобщи общинският консултант Борис Бонев от Спаси София. „ Тъжно ми е да виждам, по какъв начин нашият град бива унищожаван с всеки идващ ремонт, вместо да използваме европейските средства, с цел да реализираме същински и първокласен прогрес. Новонаредените жълти павета са напълно криви, с големи фуги сред тях, завършени коловози поради трафика, а даже още не е валяло… ”, сподели още той.

От Спаси София приканват този път не просто за оставки, а за следствие на виновните за следващия фалшив ремонт и неоправдателни присъди. Според гражданската организация българските институции следва най-накрая да потвърдят, че отбраната на публичния интерес е от първостепенно значение. “Време е да бъде приложена европейската процедура и в България да проработи “черен лист ” на компаниите, които редовно строят некачествено и не съблюдават периодите. Само по този начин ще може да се подсигурява, че вечно ще кажем стоп на “ремонта на ремонта ” приключват от Спаси София.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР