Време е за разум. Време е за отговорност. Време е

...
Време е за разум. Време е за отговорност. Време е
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ в Монтана: Дневният ред на българските граждани трябва да стане дневен ред и на политиците

Време е за разсъдък. Време е за отговорност. Време е за разговор. Време е за решение на проблемите на българските жители. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Монтана. В нея участваха още лидерът на листата на Движението Димитър Аврамов, евродепутатът от Движение за права и свободи Искра Михайлова и общественият специалист на Движението доктор Хасан Адемов, някогашен обществен министър.

Време е дневният ред на българските жители да бъде дневен ред и на политиците. Това може да го направи Движението за права и свободи, безапелационен бе Карадайъ.

Затова споделяме време е за Движение за права и свободи в област в Монтана. Време е в област Монтана Движение за права и свободи да е първа политическа мощ и макар понижения брой мандати в изборния регион, Движение за права и свободи да излъчи двама народни представители, прикани водачът на Движението. И добави: „ За да може с разсъдък и отговорност, в разговор с другите да търсят решение на проблемите. ”.



В 48-ото Народно събрание положихме всички старания да има постоянен кабинет, да има връзка с останалите парламентарни групи, без значение че те чертаят разграничителни линии и се опълчват, сподели Мустафа Карадайъ. Защото хората не ни изпращат в Народното събрание да се караме, да се противопоставяме и да се ненавиждаме. Изпращат ни в разговор с другите партии да решаваме проблеми, акцентира той.

Трудно е, когато някои хора са доста надалеч от нашите проблеми. За тях е значимо на момента да реализират това, което желаят - тук и в този момент, без значение дали го вършат с надменност и неистини, съобщи още Мустафа Карадайъ.

Най-големият проблем за хората сега е инфлацията. Те обедняват, страната обеднява, инфлацията в България а два пъти по-голяма от средноевропейската и повода за това е некадърността на политическото ръководство, безапелационен бе Карадайъ. По думите му обедняването в България е два пъти по-голямо, тъй като има политическа рецесия, която към момента не се преодолява. Този проблем може да се реши с лъчение на постоянен, постоянен кабинет от стабилно болшинство, което да има грижата и отговорността да взема решение проблемите на хората, акцентира водачът на Движение за права и свободи. Всичко това става с ум. И в разговор. Затова мотото на акцията ни е „ Разум, Отговорност, Диалог! ”.

Не инцидентно акцията ни стартира от Северозападна България. Само ние от Движение за права и свободи знаем по какъв начин да оказваме помощ на дребния бизнес и на дребните общини. Гордеем се с това, сподели още Карадайъ. 

Мустафа Карадайъ особено благодари на хората от Монтана, региона и цяла България за дарителската кампания в поддръжка на турския народ след опустошителните трусове. Искам надълбоко да се поклоня и да ви благодаря, сподели Карадайъ.  Той уточни, че дарителската акция е проведена от структурите на Движение за права и свободи, само че в нея вземат участие жители от цяла България без оглед на партийна, етническа или верска принадлежност.



Движение за права и свободи изпрати в Турция над 110 тира хранителни артикули, облекла, одеяла. Събра над 2,5 млн. лева дарения. С 1,6 млн. лева от тях закупи палатки, кревати, контейнери. Близо 1 млн. лв. са преведени на гражданска отбрана в Турция, със 100 000 лева са закупени краткотрайни, сглобяеми жилища в помощ на бедстващите хора в Турция.

Движение за права и свободи работи с разсъдък и отговорност, може да води разговор с всеки, съобщи Искра Михайлова. И добави: „ Разум,  отговорност,  разговор - РОД. Ние сме жанр, огромен жанр. Ние сме сила - и в Делиормана, и в Родопите, и в Източна Европа, и тук, в Монтана. ”.

Целта ни е Движение за права и свободи да стане първа мощ в Монтана, заяви лидерът на листата на Движение за права и свободи в района Димитър Аврамов. И добави: „ Трябва да надградим резултата от предходните избори. През октомври направихме сериозен растеж. ”. Трябва да се подготвим за най-голямото тестване тази година – локалните избори, когато ще се борим да имаме общински кметове, сподели още Аврамов.

Най-големият проблем е разминаването сред дневния ред на Народното събрание и дневния ред на хората. Хората имат проблеми с цените в магазините, с инфлацията, не ги интересуват партийните битки и лъжите, сподели доктор Хасан Адемов. Той напомни, че с помощта на Движение за права и свободи казармата към този момент се признава за автентичен трудов стаж. Годините, прекарани от репресираните хора в затвори и трудови лагери по време на тоталитарния режим, пък към този момент се смятат за застрахователен стаж.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР