Време е за преговори за реална деескалация в Донбас, каза

...
Време е за преговори за реална деескалация в Донбас, каза
Коментари Харесай

Зеленски: Време е за истински преговори

Време е за договаряния за действителна деескалация в Донбас, сподели украинският президент Володимир Зеленски, представен от РИА Новости. Днес в Киев Зеленски се срещна със съветници на водачите на Франция и Германия, като страните се договориха да поддържат контакти.

Конфликтът в Източна Украйна продължава повече от седем години и половина, като през това време, съгласно Организация на обединените нации, жертвите са повече от 13 хиляди. Начините за споразумяване се разискват от " Нормандската четворка " - група водачи от Русия, Украйна, Германия и Франция. През 2015-2016 година те реализираха съглашение за демаркационната линия, приготвиха среща в беларуската столица, която докара до подписването на Минските съглашения.

На последната среща на върха в Париж, която се организира през декември 2019 година, участниците одобриха официално съобщение, в което се акцентира, че Минските съглашения остават основа за работа. Документът планува преустановяване на огъня, евакуиране на тежките въоръжения от линията на прикосновение и използване на конституционна промяна. В същото време Украйна към този момент е съсредоточила в Донбас половината от персоналния състав на армията и обстрелва опълченците, в това число с потребление на неразрешена техника, добавя РИА Новости.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР