Време е за плаж!“ С този израз се подканят този

...
Време е за плаж!“ С този израз се подканят този
Коментари Харесай

Най-топлото място в Европа, където вече се къпят в морето СНИМКИ

„ Време е за плаж! “ С този израз се подканят този уикенд на най-топлото място в Европа – Южна Испания. Температурите тук-там доближиха до 30.7 градуса. Това накара хората да сложат банските и да се изкъпят в морето. Въпреки че водата е студена, това не попречи на запалянковците да създадат първите бани за годината, съобщи кореспондент на GlasNews.bg.
 
Топло и слънчево време, безветрие, талази, плаж. Изглежда като мираж през януари, само че за хората в Южна Испания не е. Десетки хора взеха решение да излязат на плаж през днешния ден, с цел да се насадят на приятното време и да прекарат време с обичани хора навън. 
 
В Южна Испания на крайбрежната алея на един от курортите на Коста дел Сол – Марбея, хората се разхождат изцяло умерено. Те са на всякаква възраст и употребяват хубавото време, с цел да създадат крос или упражняват във фитнесите навън. Някои даже плуват в обичайно студените морски води. Топлото време обаче притегля като магнит хората на пясъка.



 
 
Марбея е морски курортен град в Андалусия, Испания. Намира се на брега на Средиземно море под връх Ла Конча. През 2000 година градът има население от 98 823 поданици, а през 2004 година – 116 234.

Марбея е основен морски комплекс на Коста дел Сол. Градът е прочут с това, че е постоянно посещаван от богати и известни персони, също по този начин и с това, че е обичана дестинация на заможни туристи от северна Европа, изключително от Англия, Ирландия и Германия. В непосредственост до града има голям брой голф стадиони.

От Марбея елементарно се доближава с рейс до места като Малага и Алхесирас. До града също доближава и автомагистрала А7, а най-близкото летище е в Малага.

Археологически изследвания са били направении в планините към Марбея. Намерени са остатъци финикийски и картагенски антични градове в местността Рио Реал. В римски времена градът е именуван още Салдуба.

По времето когато градът е бил под ислямска власт, е бил издигнат палат обкръжен със защитна стена.

През четиридесетте години на 20 век Марбея е бил единствено малко село с 900 поданици. През 1954 година принц Макс Егон цу Хохенлох-Лангенбург отворил хотел-клуб „ Марбея “, който макар името си е бил надалеч от огромните първокласни комплекси. Бил е обичаен комплекс с ниски къщички, ситуирани сред 23 000 дървета. Скоро той убедил и други знатни европейски фамилии да се реалокират в Марбея и да се насладят на не чак толкоз огромния разкош. През 1974 година принц Файд дошъл в града откакто „ разрушил “ банката на казино Монте Карло.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР