Време е за първите осминафинални сблъсъци в Лига Европа. Вторият

...
Време е за първите осминафинални сблъсъци в Лига Европа. Вторият
Коментари Харесай

Четири вълнуващи двубоя от Лига Европа по bTV Action и RING тази вечер

Време е за първите осминафинални конфликти в Лига Европа. Вторият по мощ европейски клубен шампионат също бе обиден от върлуващия ковид, което докара до отлагането на два мача: " Севиля " - " Рома " и " Интер " - " Хетафе ", а всички останали ще се проведат пред празни трибуни.

От 19:55 ч. по bTV Action " Истанбул Башакшехир " приема " Копенхаген ". За домакините това е пета поредна еврокампания след дебютната им през сезон 2015/16. Турският отбор е спечелил единствено 4 от последните си мачове у дома в евротурнирите - 5 равенства и 5 загуби. В тези дуели " Истанбул Башакшехир " е вкарал 14 и инкасирал също толкоз попадения.

Отсреща е " Копенхаген ", който стигна до осминафиналите за едвам повторно в клубната история. Датският отличник не позволи загуба надалеч от своя " Паркен " в груповата фаза, по-късно се оправи и със " Селтик " посред Глазгоу. Отборът на Столе Солбакен е изгубил две от последните си 14 европейски гостувания.
Снимка: БГНЕС
От 19:55 ч. по RING се сблъскват полуфиналистите от предишния сезон " Айнтрахт " Франкфурт и " Базел ". " Орлите " нямат проваляне от швейцарци в евротурнирите и в четирите си дуела - 3 триумфа и едно равенства, само че последният им сходен опит е от 1988 година, когато отстраняват " Грасхопърс " с общ резултат 1:0 в първия кръг на КНК (Купата на носителите на национални купи).

В същото време " Базел " си е тръгвал надвит и в четирите си визити на немска земя в елиминации, измежду които погром с 0:7 от " Байерн " в осминафиналите на Шампионската лига през сезон 2011/12.
Снимка: БГНЕС
От 22:00 ч. по bTV Action " Рейнджърс " посреща " Байер " Леверкузен в повтаряне на дуела им от втория кръг на Купата на УЕФА през 1998/99, когато шотландският гранд съумява да се наложи с общ резултат 3:2. Докато това е единственият конфликт на " аспирините " с " Рейнджърс ", британците са се срещали с представители на Бундеслигата 45 пъти, в това число с " Байерн " във финала за КНК през 1966/67. Тогава " сините " губят с 0:1 след продължения. " Рейнджърс " се показва чудесно на " Айброкс " против германци - 13 победи, 6 равенства и 3 провали.

От 22:00 ч. по RING " Шахтьор " Донецк застава сред " Волфсбург " и трети четвъртфинал в Лига Европа за " вълците ". Тимът от Бундеслигата се срещна с украинци за пръв път в груповата фаза през този сезон, побеждавайки на два пъти " Олександрия " - с 3:1 вкъщи и 1:0 като посетител.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР