Време е за нова печка за готвене? Без значение дали

...
Време е за нова печка за готвене? Без значение дали
Коментари Харесай

8 въпроса, които да си зададете, преди да изберете готварска печка


Време е за нова печка за готвене? Без значение дали ще обзавеждате напълно нова кухня, или ще ремонтирате остарялата, готварската ви печка би трябвало да бъде в синхрон и с кухнята, и с потребностите ви. Затова ви предлагаме да си зададете тези 8 предварителни въпроса, които ще ви оказват помощ да извършите по-бърз и верен избор.

 

Какъв е бюджетът ви

Първо, предлагаме да ограничите бюджета си. В противоположен случай рискувате да изберете печка, която не можете да си позволите, а всички останали да ви се костват несъответствуващи. Така че определете оптималната цена и се водете по отношение на нея.

 

Как да работи

Вариантите за готварски печки на пазара са в действителност доста: електрически, газови, индукционни, смесени… съобразете това с вашите желания. Ако предпочитате печка на газ, помислете дали можете елементарно да ѝ осигурите сходно зареждане, за което има строги условия за сигурност.

 

Колко да е огромна

Преди да си купите печка, би трябвало да се съобразите и с това дали е подобаващ размер за кухнята ви. Ако към този момент имате проект или инсталирана кухня, премерете пространството, предопределено за печката. В противоположен случай изберете величина на печкта и съобразете шкафовете с нея.

 

Дали да е за вграждане

Готварските печки могат да бъдат свободностоящи, полувградени или напълно вградени. Каква ще изберете ще зависи значително от опциите на кухненските ви шкафове. Но в случай че занапред ги планирате, можете да ги съобразите със личното си предпочитание за типа на печката.

Тук е време да обмислите и дали фурната и котлоните ще стоят на едно място. При класическите готварски печки нямате огромен избор, само че уредите за вграждане могат да са обособени и да ги позиционирате на разнообразни, комфортни за вас места.

 

Какъв цвят да бъде

Време е да помислите освен за функционалността и удобството, само че и за хубостта на вашата кухня. Готварски печки се оферират в разнообразни цветове, от които можете да избирате: общоприетоо бяло, неръждаема стомана, черна стомана. Когато обмисляте цвета на печката, помислете и за това дали ще пасне на гамата на шкафовете. Но също по този начин предлагаме да изберете един и същи цвят за всички забележими уреди в кухнята, с цел да създадете хармонична визия. Имайте поради, че някои цветове се намират по-трудно и са на по-висока цена.

 

Какви спомагателни функционалности да има

Огледайте деликатно какви спомагателни функционалности може да ви предложи и дали имате потребност от тях. Обикновено това са вентилатор, грил, таймер, готвене на пара, су-вид, чекмеджета за стопляне, смарт надзор и други.

 

Откъде да я закупите

Препоръчваме да се обръщате единствено към търговци с потвърдено добро име и положителни мнения от клиенти. Закупуването на апарат от неоторизиран магазин може да докара до покупка на фалшив артикул и до загуба на гаранцията или неспособност да употребявате услугите на гаранционен сервиз, което не е добра концепция в дълготраен проект.

 

Как да я доставите и монтирате

Готварската печка не е апарат, елементарен за личен транспорт и монтаж. Проверете какви благоприятни условия за доставка и монтаж предлага определеният от вас магазин или намерете различен метод да се справите с тези провокации.

 

*публикация

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР