Време е за най-дългоочаквания сблъсък в Европа! Ливърпул и Реал

...
Време е за най-дългоочаквания сблъсък в Европа! Ливърпул и Реал
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул - Реал Мадрид, съставите за големия финал

Време е за най-дългоочаквания конфликт в Европа! Ливърпул и Реал Мадрид се изправят в колосален край в Шампионска лига. Два от най-титулуваните клубове на Стария континент ще спорят за най-ценното клубно отличие.

„ Червени” и „ бели” излизат на именития „ Стад дьо Франс” довечера от 22:00 часа българско време, а рефер на конфликта е Клеман Тюрпен. Финала може да наблюдавате в директно предаване по MAX Sport 3.

Всичко най-интересно преди, по време и след мача във френската столица, може да намерите в Gong.bg.

Двата отбора имаха радикално друг път до финала на шампионата, като Реал сподели необикновен темперамент и класа, с цел да преодолее три тежки противника. На осминафиналите отборът на Карло Анчелоти се изправи против ПСЖ, като загуби първата среща в Париж с 0:1 и изоставаше с един гол в реванша на "Сантяго Бернабеу " до 60-та минута, преди ветеранът Карим Бензема да наниже хеттрик за 15 минути и да класира своите напред. На четвъртфиналите Реал победи Челси с 3:1 в Лондон, само че изненадващо се оказа с три гола пасив в ответния мач в Мадрид и имаше потребност от гол на Родриго в 80-та минута, с цел да вкара мача в продължения, след което още веднъж вездесъщият Бензема вкара решаващия гол. Полуфиналите бяха черешката на тортата за Кралския клуб - загуба с 3:4 против Манчестър Сити на "Етихад " и пасив от 0:1 в реванша до 90-та минута. Тогава Родриго вкара два гола за две минути, с цел да се стигне до продължения, в които за следващ път 35-годишният Бензема, спряган за любимец за Златната топка, означи победния гол.

Пътят на Ливърпул до финала бе надалеч по-спокоен, като на осминафиналите бе надвит италианския първенец Интер с общ резултат 2:1, след което "червените " се оправиха с Бенфика с 6:4 и Виляреал с 5:2 в идващите два кръга, с цел да доближат трети край в границите на пет години.

По този метод треньорите на двата отбора записаха впечатляващи достижения. Юрген Клоп се трансформира в едвам четвъртия треньор с четири финала в КЕШ/Шампионската лига, изравнявайки достижението на сър Алекс Фъргюсън, Джовани Трапатони и Мигел Муньос, до момента в който Карло Анчелоти стана първият в историята, достигнал пет финала в шампионата. В събота италианецът ще се опита и да стане първият, спечелил четири пъти трофея като ментор.

Ливърпул има известни кадрови проблеми преди финала, като положителната вест е, че голмайсторът на отбора Мохамед Салах към този момент е изцяло здрав и ще може да стартира от първата минута. Очаква се централният бранител Върджил Ван Дайк също да бъде измежду титулярите, откакто пропусна последния мач от Висшата лига против Уулвърхемптън с проблем в коляното, само че към момента не е ясно дали централният халф Фабиньо, който не е играл от 10 май, ще може да вземе присъединяване, макар че бразилецът възобнови тренировки в сряда. Още един човек от тази зона на терена е под въпрос - Тиаго Алкантара, който напусна наложително терена против "вълците " в неделя, само че Клоп бе оптимист за неговото присъединяване против Реал. Резервният нападател Дивок Ориги сигурно няма да играе на "Стад дьо Франс ".

Ситуацията е надалеч по-добра за Анчелоти, който разгласи цялостна група от 26 футболисти, в това число Еден Азар и Гарет Бейл, въпреки че тяхното присъединяване остава под въпрос. Всички съществени играчи, които изнесоха елиминациите в шампионата за Кралския клуб, са на линия.

Старши треньорът на Реал Карло Анчелоти показва чудесно въодушевление ден преди финала на Шампионската лига против Ливърпул. На конференцията преди срещата той съобщи, че атмосферата в тима е отлична. Италианецът разкри, че е наясно на кои играчи ще разчита на следващия ден да бъдат в стартовата единайсеторка, само че още не е съобщил решението си на футболистите.

“Карим е по-голям водач от първия ми престой в Реал, само че неговата невзискателност и качества не са се трансформирали, сподели още Анчелоти. - Мина година, откогато се завърнах, само че наподобява по-дълго. Тези мачове са страхотни за нас. Знаем какъв брой история има този клуб. Да стигнем до тук беше значимо за нас. Имахме добър сезон. Настроението в тима е чудесно. Ветераните оказват помощ на по-младите, с цел да има вярната среда и да се построи самочувствие за тези мачове”.

Всеки мач си има лична история. Виждам същата мотивация. Вероятно сме по-малко обезпокоени. Наслаждавах се доста на тази година, на тези играчи. Уверен съм. Знам, че на следващия ден ще бъда малко нервозен, само че това е обикновено и когато погледна лицата на играчите, нервите ще изчезнат”, добави експертът.

Той разяснява и противника във финала: “Ливърпул ще се опита да играе интензивно, те имат доста самостоятелни качества. Ще желаят да играят тяхната игра, а ние нашата. Който успее да показва качествата си, ще спечели”.

„ Настроението е доста положително. Развълнувани сме да сме тук. Всичко е наред с Фабиньо и Тиаго. Фабиньо тренира обикновено. Тиаго през вчерашния ден и през днешния ден също тренира с тима ", разяснява пък мениджърът на „ червените”.

"Нямам визия по какъв начин ще се усещаме, в случай че победим. В момента сме в въодушевление за същинска борба. Реал Мадрид е най-титулуваният клуб в Шампионската лига, а треньорът им се стреми към четвърти трофей от шампионата. Не можем да придобием този опит за една вечер, само че и ние имаме своя опит, тъй като това е трети край за нас в последните пет години. Това е нещо особено. Кой е любимец? Това не е по никакъв начин елементарен въпрос. Ако погледнете историята и обратите, които Реал празнуваше в мачовете през този сезон, бих споделил, че са те. Искам и ние да бъдем на същото равнище в тези неща. Искам да приличаме напълно на себе си в този мач. Ако покажем най-хубавата си игра, сме доста сложен противник. Основната ми грижа е да бъдем себе си и да сме уверени. Не ме интересува кой е любимец ", продължи той.

"Никой не се тормози за това, че Мо Салах ще мисли прекомерно доста за финала през 2018 година. Тогава той се контузи рано, а в този момент е доста добра форма. Всички ние се мотивираме от разнообразни неща. Отмъщението може да е една от мотивациите за него, само че не и единствената. Този мач бе преди много време.

Садио Мане е във формата на живота си. Истинска приятност е да го наблюдаваш сега. Изобщо не ме интересуват слуховете за Байерн Мюнхен. Той знае какъв брой е значим. Нямам никакви терзания. Той е съсредоточен върху финала. Не за първи път се срещам със клюки за Байерн преди огромен мач. Сега не е точният миг да приказваме за него. Където и да играе през идващия сезон, той ще бъде доста значим състезател.

Нашата работа се прави оценка по крайния резултат. Ако сте футболен човек, знаете, че това, което направиха моите момчета през този сезон, е извънредно. Всичко обаче опира до цвета на орден. Историята ще покаже по какъв начин хората ще оценят сезона ни “, съобщи Клоп

22:00 / Ливърпул - Реал Мадрид

Ливърпул: Алисон Бекер, Трент Александър-Арнолд, Ибрахима Конате, Върджил ван Дайк, Анди Робъртсън, Фабиньо, Джордан Хендерсън, Тиаго Алкантара, Мохамед Салах, Садио Мане, Луис Диас

Треньор: Юрген Клоп

Реал Мадрид: Тибо Куртоа, Дани Карвахал, Едер Милитао, Дейвид Алаба, Ферлан Менди, Каземиро, Лука Модрич, Тони Кроос, Федерико Валверде, Винисиус Жуниор, Карим Бензема

Треньор: Карло Анчелоти
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР