Време е за крути мерки, които да могат да спасят

...
Време е за крути мерки, които да могат да спасят
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров: Време е за крути мерки, които да могат да спасят поне част от хората

" Време е за крути ограничения, които да могат да спасят най-малко част от хората, които биха могли да бъдат избавени. Пълният локдаун е единственото избавление от обстановката.... В момента България гори! ". Това сподели пред БНР кардиологът проф. Иво Петров, медицински шеф на " Аджибадем Сити Клиник ", член на Експертния съвет по кардиология към министерството на опазването на здравето.По думите му в Covid рецесията България е извънредно отрицателен образец:

" Обществото ни се трансформира в опитно зайче от отрицателната страна.... България по един мъчителен за нас път взе участие в един опит, в който е контролна група - групата на неимунизираните. Страната ни ще влезе в научните изявления с отрицателен отзив. Има голям брой изследвания в историята на медицината, които са прекъснати прибързано, тъй като са толкоз безапелационни данните, че не е етично да се продължава с опита. Призовавам всички, апелирам ви, дано да излезем от този опит! Ясно е, че ще продължим да загиваме и това е безусловно неуместно, в случай, че имаме всички ваксини, които са потвърдили при повече от милиард и половина души - с две дози, че има голяма разлика в протичането на болестта - десетократно в интерес на имунизираните. Вече не е време да се упрекваме. Трябва да се работи, нацията губи хора! С Covid-19 сме в демографска злополука. Това е безусловно безконтролно! ".
" Отдавна сме трансферирали прага на толерантност към безхаберието и изкривяването на научните данни ", счита той и уточни:

" Има масив от данни, който повече от 10 месеца е разполагаем на научната общественост, той е безапелационен - навременната имунизация понижава със 73 до 85% хоспитализациите и с 90% смъртността. Тези данни се повтарят във всички райони на земята ".
Претоварването на здравната система е пагубно освен за пациентите с Covid-19, само че и за останалите, които не могат да получат нужната помощ поради натовареността на медиците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР