Време е за кино! В Стара Загора предстои поредното издание

...
Време е за кино! В Стара Загора предстои поредното издание
Коментари Харесай

Кинофестивалът Златната липа 2021 в Стара Загора идва с 9 вълнуващи заглавия

Време е за кино! В Стара Загора следва следващото издание на интернационалния кинофестивал " Златната липа ". В изданието за 2021-ва година има девет разнообразни заглавия, които ще зарадват жителите и гостите на града. Информация за събитието беше споделена на уеб страницата на.
Датската лента на Малу Рейман " Обикновено семейство " провокира  с драмата на брачен партньор с две деца, който един ден взема решение да се превърне… в жена. Филмът наблюдава реакциите на най-близките хора от неговото обграждане, търсейки отговор на всички комплицирани въпроси, връзки и морални алтернативи, които героите на кино лентата би трябвало да разрешат.
Младата режисьорка от Грузия Дея Кулумбеганашвили също проучва публичните настройки и реакции към хората с друг мироглед с кино лентата си „ Начало “. Филмът споделя историята на дребна общественост от сектата „ Свидетели на Йехова “, които са нападнати от екстремисти. Главната героиня е принудена  да премисли живота си.
 Отлагат кинофестивала „ Златната липа “ за 2021 година Отлагат кинофестивала „ Златната липа “ за 2021 година
Заради рецесията с ковид осмото издание на Международния фестивал за ново европейско кино „ Златната липа “, който се про...
В конкурсната стратегия влиза и кино лентата „ Хелене “  от Финландия за известната художничка Хелене Шерфбек. Автор на лентата е един от водещите финландски режисьори - Анти Йокинен.
Темата за различността и толерантността продължава да господства и в австрийския филм „ Оскар и Лили ”. Режисьорът Араш Риахи споделя историята на майка с две деца от Чечения, което се пробва да се откри в Австрия. В обезверения си блян децата й да получат по-добър живот в европейската страна, майката прави опит за самоубийство, с цел да не бъдат депортирани назад в родината им.
Франция ще бъде  показана в конкурсната стратегия с кино лентата на известния режисьор  Франсоа Озон „ Лято 85 “. Лентата ни придвижва на морския бряг някъде през 80- те, когато двама млади мъже се срещат по необикновен метод, споделя за другарството им, което има разрушителна мощ.
Драматичната лента „ Връзки “ на режисьора Даниеле Лукети е предлагането на Италия. Това е филм за невидимите връзки, които ни държат дружно, даже когато любовта си е отишла окончателно.
 И Ян Енглерт към този момент е със звезда и дръвче в Алеята на липите в Стара Загора И Ян Енглерт към този момент е със звезда и дръвче в Алеята на липите в Стара Загора
Полският артист Ян Енглерт, прочут на българската аудитория с ролята на отец Ередия във кино лентата на Въло Радев " Осъдени души ", е седмият арт...
Руската лента „ Капитан Холивуд “ на режисьора Евгений Татаров е по същински случай и споделя за следствието на терористичен акт през 90- те години в южна Русия.
Филмът от Германия на Фараз Шариат  „ Без неприятни усеща “ слага тематиката за хомосексуализма и границите на толерантността.
България тази година влиза в конкурсната стратегия с новия филм на режисьора и сценарист - Ивайло Христов „ Страх “. Черно- бялата лента споделя за суровия живот на вдовица, живееща в отдалечено погранично село. Срещата ѝ с тъмнокож емигрант- бежанец  разклаща закостенелите показа за света на локалната общественост. Лентата е отличена с премията за най-хубав филм на фестивала „ Златна роза “ 2020 и е притежател на доста европейски оценки.
Пожелаваме на всички доста приятни страсти с филмите! 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР