Време е за хубави филми. Ноември предлага интересни заглавия, сред

...
Време е за хубави филми. Ноември предлага интересни заглавия, сред
Коментари Харесай

Филмите, които ще гледаме през ноември

Време е за хубави филми. Ноември предлага забавни заглавия, измежду които има и няколко български заглавия. За равнището на родното кинопроизводство това е огромна вест. Ето акцентите от киноафиша през месеца:

" Убийство в Ориент Експрес "

Всеки популярен детектив се нуждае от последната си история. За Шерлок Холмс това е " Баскервилското куче ". За Еркюл Поаро това е " Убийство в Ориент Експрес " - приказка, в която кървясъл изверг убива богат предприемач по време на пътуването с паметния трен през Балканите. Сидни Лъмет прави книгата на Агата Кристи през 1974 година, със замайващ каст, който включва Шон Конъри, Ингрид Бергман и Алберт Фини като Поаро. Сега Кенет Брана обновява лентата, като също залага на звезден състав - Джони Деп, Дейзи Ридли, Мишел Пфайфър, Пенелопе Круз и Джуди Денч. Дори и да няма нещо ново във кино лентата, за почитателите на Агата Кристи това е дълго чакано и вълнуващо заглавие. Премиерата е на 10 ноември.



" Тайната на Коко "

Лидерът на анимационните филми Pixar е упълномощил на режисьора на " Играта на играчките " най-новия си план, чийто сюжет се върти към извънредно забавния мексикански празник " Ден на мъртвите ". Става дума за едно младо момче на име Мигел, което се прекланя пред именития китарист Ернесто де ла Круз и желае да се научи да свири като него. Затова момчето потегля на странствуване в царството на мъртвите, с цел да откри своя кумир, с цел да се учи от него. Независимо дали ще доближи висотата на шедьовъра на Pixar от 2015 г, " Отвътре на открито " " Тайната на Коко " сигурно ще бъде празник за сетивата. Лентата излиза у нас на 24 ноември.



" Убийството на свещения елен "

Който е гледал " Омарът " на гръка Йоргос Лантимос знае, че няма по какъв начин новият му филм " Убийството на свещения елен " да е нещо нормално. Лантимос се завръща с трилър, още веднъж с присъединяване на обичания му (не единствено на него) Колин Фарел, в ролята на хирург, и Никол Кидман в ролята на брачната половинка му. В живота им се появява едно момче - Мартин, което е решено да изложи тайните на фамилията си и да разкрие ужасна контузия от предишното си. Когато дейностите на младежа стават по-зловещи, идеалният живот на образцов брачен партньор и фамилията на Стивън се разпада, като по този начин той е заставен да направи жестока жертва. Филмът е за това по какъв начин спокойствието от време на време зависи от лъжите. Така или другояче, се подгответе да бъдете на тръни. Световната премиера е на 3 ноември.



Сензационно наличие на български филми на огромен екран. Все още може да гледате " Вездесъщият " , а към този момент излизат " Дамасцена " и " Възвишение " . Също по този начин, " Киномания " стартира след броени дни, а откриването на фестивала е непокътнато за българска премиера. Вижте коя:

 Първият филм на Галин Стоев открива
Първият филм на Галин Стоев открива " Киномания 2017 "

Стоев скоро ще бъде шеф на Националния спектакъл на Тулуза, Франция

" Възвишение "

Историята във кино лентата по хитовата книга на Милен Русков преплита исторически обстоятелства с художествена небивалица. През 1872 година Димитър Общи и сподвижниците му реализират Арабаконашкия грабеж. Сред тях са Гичо и Асенчо - полу-революционери, полу-разбойници, които получават задача да издирят и персонално да предадат писмо на Левски. Търсенето на Апостола се трансформира в трагикомично премеждие, а революционният възторг на Гичо и Асенчо отстъпва място на разочарованието и огорчението - положения толкоз познати на актуалния българин.

Режисьор е Виктор Божинов. В функциите са Владимир Михайлов, Ивайло Димитров, Кирил Ефремов, Христо Петков, Веселин Анчев, Александър Алексиев, и други По кината от 10 ноември.



" Дамасцена "

От петък по кината пък ще бъде " Дамасцена ". Героят Течо израства в малко село в Долината на розите, като от дребен е заслепен от миризмата на розите и атмосферата в къщата на дядо и баба. Мечтата му е да остане в родния си край и да бъде розопроизводител. Комунизъм, преход, и фамилни драми бележат живота му. Филмът наблюдава борбата за фантазията на един човек на фона на битов, честен и обществен разпад в годините на прехода. Време, което е белязано от парадокси и разпадащата се система от полезности. Всичко, което се споделя е по автентичен случай и наподобява задоволително, с цел да срине един човек. Голямата фантазия обаче е нещо като перпетуум мобиле. Режисьор е Тодор Анастасов, а в функциите са: Веселин Плачков, Любен Чаталов, Симона Халачева, Димитър Баненкин, Неда Спасова, Троян Гогов и други По кината от 3 ноември.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР