Време е за финала на втория за годината турнир от

...
Време е за финала на втория за годината турнир от
Коментари Харесай

Сензацията Алкарас ще се бори за историческа първа титла от Мастърс-а в Маями

Време е за финала на втория за годината шампионат от сериите „ Мастърс “. На централния корт в Маями в спор за трофея излизат един против различен испанската сензация Карлос Алкарас и първата ракета на Норвегия Каспер Рууд. Двубоят е през днешния ден от 20:00 часа и ще бъде излъчен в директно предаване по MAX Sport 1.

18-годишният Алкарас прави възторг дотук през годината, като доближи до 16-ата позиция в международната класация. Той доближи до полуфиналите на първия шампионат от сериите „ Мастърс “ в Индиън Уелс, където отпадна от своя съотечественик Рафаел Надал.

Сега Алкарас надви над редица топ играчи. Той в профил Мартон Фучович, Марин Чилич, Стефанос Циципас, Миомир Кецманович и Хуберт Хуркач, с цел да стигне до финалния дуел. Впечатляващото е, че младокът даде единствено един сет на противниците си, това стана при триумфа над Кецманович с 2:1. Алкарас има шанса да стане най-младият първенец в историята на шампионата, в случай че се наложи в днешния край.

23-годишният Рууд, от своя страна, прави най-хубавото си класиране, като сега е 8-и в света. За да стигне дотук той преодоля Хенри Лаксонен, Александър Бублик, Камерън Нори, Александър Зверев и Франсиско Серундоло. Норвежецът също загуби единствено един сет по пътя към финала при успеха с 2:1 над четвъртия в света Зверев.

Световният №8 бе изгубил предходните си три полуфинала в Мастърс шампионати, само че реализира безапелационен триумф над Серундоло, който е отвън топ 100 на международната класация и изненадващо доближи тази фаза.

До този миг Алкарас и Рууд имат една среща между тях, която датира от април предходната година на шампионата в Марбея. Тогава победител се оказа испанецът, който надви с 2:1 сета.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР