Време е за държавници, не е време за егоцентрици и

...
Време е за държавници, не е време за егоцентрици и
Коментари Харесай

Борисов: Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ

Време е за държавници, не е време за егоцентрици и противоборство сред институциите. Това съобщи Бойко Борисов на брифинг на ГЕРБ-СДС в първи коментар след изборите.

„ Над 11% е разликата сред първите две партии – това в други години щеше да значи, че ще имаме цялостно болшинство, а в този момент се чудим по какъв начин ще съставим държавно управление. Още в първите минути след изборите изгубилите приказваха от името на спечелилите, че би трябвало да има държавно управление, само че те ще са в съпротива. Това е несъгласие. Подобно изявление направи ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов в понеделник, който предизвести, че ще поведе хората на гражданска война, в случай че се сформира държавно управление, което по някакъв метод въвлече България във войната в Украйна ”, сподели още Борисов.

Според него социологическите прогнози са изиграли неприятна смешка на ГЕРБ, защото са им давали прекомерно висок резултат и надлежно гласоподавателите им са се успокоили и са предпочели да отидат на отмора

„ Обръщам се към всички водачи на партии – няма време за ултимативно говорене и биенето в гърдите, светът е във война и пред огромна война. По общите национални въпроси би трябвало да има съгласие сред парламент и държавно управление. Ще излъчим преговорен екип – Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева. От понеделник ще поканим водачите на всички партии и ще се водят диалози. Tемите са две - държавно управление и парламент. Ще е добре да може да ги сложим на две плоскости и да работим редом. Поради изострените връзки считам, ще това е работещ вид Правителство ще има, в случай че министър председателят е от ГЕРБ, тъй като заслужаваме. Аз няма да се кандидатирам за министър председател, с цел да може да успокоим настроенията ", сподели още той.

Мария Габриел няма да е част от преговорния екип и от проектокабинета.

" Аз желая да има държавно управление и след преговорния екип ще се срещна с водачите, в този момент няма какво да си приказваме. Те още са в изборни настроения, още не могат да повярват какъв е резултатът, те си мислиха, че всичко им се поставя ", съобщи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коменрира и оставката на водачът на " Да, България ".

" За Христо Иванов скърбя, аз съм работил доста добре с него, само че той си е малко такъв- като види малко напън и се отдръпва "

Томислав Дончев съобщи, че успеха е значима.

" В 174 общини печели ГЕРБ-СДС. Случи се след години опити, огромна част от институциите несполучливо пробваха да унищожат нашата партия. Първият е първи, даже да е с един % разлика, макар опитите да се внуши друго, в това съревнование си има ред. Подкрепата за нас се върна във Варна, Видин, Пазарджик, Шумен, Добрич, Русе. Преференциалният избор е от огромно значение - Рая Назарян има 1000 повече от Лена Бориславова. Георг Георгиев има два пъти повече преференции от Кирил Петков в Перник ", съобщи той, написа trafficnews.bg.

Той съобщи, че няма да влиза в коалиция с втората по мощ партия в 50-а Народно събрание " Движение за права и свободи.

„ Аз не мога да приказвам нищо в този момент, тъй като не знам кой какво би желал “, отговори Борисов на въпрос дали ГЕРБ би удовлетворила предпочитание на Движение за права и свободи да назначи свои политици в някои министерства.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР