Време е за анализ, оценки, изводи и поуки. Борисов бе

...
Време е за анализ, оценки, изводи и поуки. Борисов бе
Коментари Харесай

До герберите: Изтрийте сълзите и сополите, време е за поуки

Време е за разбор, оценки, заключения и поучения.

Борисов бе арестуван за 24 часа. Леле по какъв начин писнахте, че е нелегално и политическа принуда. Сега на трезва глава да ви кажа: „ Издаването на заповед за полицейско задържане за 24 часа е едно от най – постоянно срещаните учредения за кратковременно отнемане от независимост по данни за съпричастност на едно лице към осъществяване на закононарушение “. Нищо изключително. И няма да върша съпоставения с акции от времето на вашето ръководство, че няма да ни стигне цяла седмица…

Но всъщност. Всички, които бяхте пред къщата в Банкя, пред Националната полиция в „ Младост “ и на другия ден на площада, откакто елитната част от вас се нахвърли с юмруци на народен представител от Българска социалистическа партия в пленарната зала, знаете, че Борисов през Горанов е взел тези 60 и недостатък милиона от Васил Божков. Взел ги е. Заради текст в закона за хазарта, който разрешава двойно пояснение на таксите, които да се заплащат към страната. Текстът е препоръчан и гласуван от ГЕРБ.

Пред Борисов викайте колкото желаете, само че уединено няма потребност – знаете по какъв начин е станала тази работа. Моделът ви е прочут, доста от вас са част от него. Може единствено да кимнете, никой няма да ви види…

Същото е и с чекмеджето с пачките, златото и пищова от горната страна. Историята се изтърка, само че е вярна. Знаете също, че Мата Хари може да е… даже вашата избраница, брачна половинка или другарка. Няма потребност да кимате, ясно, че боли. Затворили сте си очите и сте стиснали зъби, защото… задачата оправдава… жертвите. Едно-две чукания – боли, само че не се умира. Севда… що ли се сетих за нея?... Щях да попитам, по какъв начин мъжът й се е оказал в борда на Булгартрансгаз, само че се сетих и самичък: интелигентен е и доста сръчен. Че защо друго…

Отдавна сте си задали екзистенциалния въпрос: Защо не и аз, мамка му?!

И сте прави: щом Бойко може да стигне до най-голямата каца с мед – страната, за какво да не можете и вие? Знаете тарикатлъци, лъжете без да ви мигне окото, подли сте, предавате елементарно другарчето, хитрувате – друго не ви би трябвало.

И тъй като нямате достъп до кукловодите методът да се доближите до кацата е да се доближите до Борисов. За да сполучите, би трябвало да обслужите някои от съставените елементи на Боковия темперамент. А те са:

Обича парите.

Обича дамите.

Най-много обича себе си.

Мрази умните.

Ненавижда свободолюбивите.

Пада си по силовите способи.

Ненавижда съперниците си.

Обича подкупите.

Обича рекета.

Обича да рита топка.

Обича огромното ястие.

Обича си кучетата.

Обича да играе карти.

Умира да го хвалят и превъзнасят.

Обича да лъже.

След себе си най-вече обича властта.

Безкрайно поле за деяние, както се вижда.

За 12 години сте съумели да постигнете резултат с ухажването. Щипали сте от плячкосаните милиарди и сте примлясвали блажено. И какво като сте се забъркали в съмнителни схеми и покупко-продажби, корупция и даже закононарушения – имали сте си и още си имате прокуратура-чадър.

И внезапно - о, смут! Бойко изпадна от властта. Катастрофа! Трагедия! Тъкмо сте оправили себе си, децата и родата и кранчето пресъхна. Гадно…

И усещате по какъв начин някъде вътре във вас по какъв начин се заражда нещо мощно, нещо мощно, което ви тласка на амбразурата. И надигате стон: „ Борисов или затвор “. Нещо като „ независимост или гибел “ в превод на гарберски език.

Време е да избършите сълзите и сополите и да погледнете действителността в очите. Иска ви се Борисов да се върне на бял кон, само че знаете, че няма да стане. Компрометиран и у нас, и на открито. Освен това сте наясно, че Борисов не е имал и няма да има грижа за страната и народа. Интересува го единствено властта и персоналното му благоденствие. Тези до него мечтаят отново да са министри, депутати, медиатори. Ние сте нужни като щит, декор, зад който той и те да се скрият от правосэдието. Имат доста от какво да се опасяват. Един от кръга му крещеше пред портата на Борисов в Банкя: „ Днес тропат на тази врата, на следващия ден ще потропат на вашата “. Прав е, на техните ще потропат, с цел да дават отговор за гепените милиарди. Ние иате ли общо с това? Не падайте до равнището на ПКП, запазете достолепието си.

Огнян Стефанов


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР