Време е Република Македония да направи история, ускорено да продължи

...
Време е Република Македония да направи история, ускорено да продължи
Коментари Харесай

Зоран Заев на Илинден: Време е Македония да направи история!

Време е Република Македония да направи история, ускорено да продължи по пътя към по-светло бъдеще, съобщи министър председателят на Република Македония Зоран Заев в Пелинце, на честването на националния празник Илинден, съобщи организация МИА.

Заев акцентира в речта си, че договорът с Гърция е родолюбив и с него се запазвали македонската еднаквост, език и поданство. Той прикани за единение, а не за разделяне.

"Да спрем разделянето, да се обединим вътре (в страната) и с европейското семейство, с цел да имаме на следващия ден. Преди няколко дни потвърдихме датата на референдума - 30 септември. Това е денят на нашето ново историческо определение, денят, когато ще вземем решение за бъдещето си като част от фамилията на Европейски Съюз и на най-силния съюз - НАТО ", сподели Заев.

Той прикани жителите да гласоподават на референдума на 30 септември и да отговорят с "да " на въпроса "Дали сте за участие в Европейски Съюз и НАТО с приемане на контракта сред Република Македония и Република Гърция ".

Илинден е естественият блян за своя страна на всеки македонец, съобщи водачът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски на честването на националния празник на Република Македония Илинден в стружкото село Ташмарунища, представен от македонските медии. В речта си той се спря на настоящата политическа конюнктура в страната.

"Виждаме по какъв начин министър председателят и обкръжението му мощно се удрят в гърдите, че били за Европейски Съюз, значи всички останали, които не споделяме тяхната капитулация, не сме били за Европейски Съюз. Ако не знаехме с кого си имаме работа, някой можеше и да им повярва, а по този начин всяко удряне в гърдите за Европейски Съюз приключва в секундата, когато ще се подели някой търг в опазването на здравето или държавна помощ на компанията на вицепремиера и с цел да се избегне публичността, кръгът ще се разшири с компании на техни кумци.

Европейски Съюз не почита такива политици. И по тази причина, колкото и да се удрят в гърдите, че били за "ДА ", толкоз повече хората в Македония ще им кажат огромно "НЕ ", стига толкоз ", сподели Мицкоски, имайки поради референдума на 30 септември.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР