Време е председателят и тясното ръководство на БСП да докажат,

...
Време е председателят и тясното ръководство на БСП да докажат,
Коментари Харесай

Членове на Движение „Бузлуджа“ в БСП: Фалшива е Нинова, ние сме социалисти

Време е ръководителят и тясното управление на Българска социалистическа партия да потвърдят, че в действителност са леви хора като поработят като редови социалисти, споделят в общо изказване 10 от " изключените " от Българска социалистическа партия на съвещанието на конгреса преди повече от година и възстановили към този момент участието си в партията

Фалшива е Корнелия Нинова, ние сме социалисти. Това обявиха в общо изказване Ана Пиринска, Светлана Шаренкова, Ваня Добрева, Николай Бериевски, Кирил Добрев, Петя Михалевска, Костадин Дурчов, Ленко Петканин, Атанас Атанасов и Петко Димитров. Всички те - социалисти от София - бяха " изключени " от Българска социалистическа партия доскоро повече от година на съвещанието на 50-тия конгрес. Те към този момент възвърнаха участието си в Българска социалистическа партия след приключването на едногодишния интервал, както повелява партийният Устав, и се включиха в новосформираното в събота Движение " Бузлуджа " в партията.

" Кой е подправен - Иван Таков или аз? Та ние двамата сме четвърто потомство социалисти. Фалшива е седесарката-приватизаторка Корнелия Нинова, сподели Атанас Атанасов, който беше водещ на срещата на социалистите в събота в Зала 6 на НДК, проведена от Иван Таков и социалисти от Софийската организация на Българска социалистическа партия.

Колкото до Движение " Бузлуджа " в Българска социалистическа партия - то беше основано от над 500 социалисти, членове на Българска социалистическа партия. Всички останали в залата бяха посетители, които недвусмислено обявиха предпочитание и подготвеност да вземат участие в обединяване на лявото. Това е една от главните стратегически цели на " бузлуджанци ". Това е и една от главните разлики сред Нинова и тясното управление на Българска социалистическа партия и учредителите на Движение " Бузлуджа " в Българска социалистическа партия. Първите санкционират и изключват, вторите събират и сплотяват. И още една разлика - първите съществуват само и единствено, с цел да водят война с ГЕРБ, а вторите се борят да съставляват работещите в България ".

Всички осъдени преди повече от година софийски социалисти показаха отвращение от опита на Нинова и тясното управление на Българска социалистическа партия авансово да оправдаят планувания от политолозите невисок резултат на партията на идните европейски избори на 9-ти юни с дейностите на несъгласните с тях леви хора. " Прехвърлянето на виновността за един възможен предстоящ неуспех е следващият отвод на управлението да поеме отговорност за дейностите си ", декларират те и не престават: " Позицията на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия по отношение на Движение " Бузлуджа " потвърждава факт, който от дълго време сме открили. Корнелия Нинова и обкръжението й вършат неистови опити да приватизират Българска социалистическа партия. Това ние няма да позволим, безапелационни са те. - Заявихме го напълно ясно на срещата " За бъдещето на Българска социалистическа партия и лявото ". Българска социалистическа партия е партия на всеки един социалист. Това Корнелия Нинова и тясното управление отхвърлят да одобряват. И от години по всевъзможни способи и по всевъзможен начин отстраняват, остракират, изключват, жигосват, манипулират и лъжат с една цел - да трансфорат партията в тяхна персонална компания, която да търгуват политически. Не са им нужни хора с друго мнение, не са им нужни въобще хора, тъй като има ли хора, имат проблеми ".

Според тях изказванието на Изпълнителното бюро, че в залата в събота не е имало членове на Българска социалистическа партия, а лица от други партии, е следващата операция. " Много от хората, които бяха в залата, са лица, разпознаваеми в публичното пространство, с помощта на Българска социалистическа партия. Хора от разнообразни генерации, дали живота си за партията, хора с мнение, потвърдено леви хора, хора, заемали високи държавни позиции от името и с помощта на Българска социалистическа партия. Част от тях Корнелия Нинова и тясното управление наказаха, изгониха, унизиха. Принудиха ги да потърсят различен метод да отстояват лявото, тъй като те потвърдено могат да го вършат. По тяхно време за Българска социалистическа партия гласоподаваха милион и над милион души. Българска социалистическа партия беше първа или втора политическа мощ, в този момент партията е твърдо на дъното, а скоро може да се бори и за 4-те %. Днес за Българска социалистическа партия гласоподават 4-5 пъти по-малко - ето това е " заслугата " на Корнелия Нинова за Българска социалистическа партия. Считаме, че към този момент е време тя и тясното управление, в случай че в действителност са леви хора, да го потвърдят като поработят като редови социалисти за Българска социалистическа партия. Така, както ние сме го правили и продължаваме да го вършим. Българска социалистическа партия има потребност от същински леви персони, политически грамотни, които да я управляват. Едва тогава ще стане мощната, преобладаваща вляво организация още веднъж ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР