Време е отново да се обединим! Националистите вън от властта,

...
Време е отново да се обединим! Националистите вън от властта,
Коментари Харесай

Лидерът на ДПС: Националистите вън от властта, за да има мир и просперитет

Време е още веднъж да се обединим! Националистите вън от властта, с цел да има мир и разцвет в нашата татковина!, съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на възпоменателен протест за „ Възродителния развой “ в родопското село Барутин през днешния ден. Той пристигна на площада с 15 депутати от Движение за права и свободи.
По думите му всички, които са дали своят вот за ГЕРБ, са създали „ едно неразбирателство “, поради което ГЕРБ, без да има потребност,са присъединили националистите във властта и „ политиката им да стане по-националистическа и от националистите “.
Според Карадайъ общото сред тези години, в които са станали събитията по насилствената промяна на имената, и гласуването от предходната година, е разединението.
„ Днес сме в народна власт, само че самите ние позволяваме да ни разделят. От нас зависи, от никой различен. А когато сме обединени – 89-та година, нашите ръководители, водени от доктор Ахмед Доган, от пандизите водеха мирните майски митинги на България. Какво се случи като бяхме обединени - свалихме тоталитарната власт на Тодор Живков, махнахме тоталитарната власт от нашата страна, докарахме демокрацията в нашата татковина. Върнахме си достолепието, достойнството, гордостта. Само тъй като бяхме обединени “, съобщи Мустафа Карадайъ.
Пред публицисти той съобщи, че предварителни избори е трябвало да има през вчерашния ден.
„ Това е ненормално, което виждаме да се случва в нашата татковина. Различни оценки сме имали към тази власт. Мисля, че последната ни оценка е най-вярна, изключително за събитията от последните 2-3 месеца. Гаф след скандал и скандал след гаф. Това не е обикновено. Омразата и експанзията въз основата на тази ненавист не може да бъде поощрявана, не може да бъде на власт - нито в България, нито на Балканите, нито в Европа. Това е рисково.
В доспатското село Барутин за 17-ти следващ път се състоя възпоменателен протест за събитията отпреди 46 години. Тогава, при насилствената промяна на имената и конфликтът с милицията се е стигнало до две жертви, шестима ранени. Десетки са били вкарани в пандиза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР