Време е от политическо говорене да се премине в политическо

...
Време е от политическо говорене да се премине в политическо
Коментари Харесай

Стефан Янев призова партиите да не бягат от коалиция

Време е от политическо говорене да се премине в политическо деяние. Именно в това политическо деяние ще проличи отговорността, готовността на политическите сили да работят в публичен интерес, в полза на България. Това съобщи служебният министър-председател Стефан Янев пред публицисти при започване на днешното постоянно държавно съвещание. 

По думите на премиера в тази подготвеност на политическите сили и в тяхното държание и дейности ще проличи и мотивацията им и дали могат да подсигуряват на българските жители, че не се прави опит за възпроизвеждане на остарели и компрометирани модели на държание.
 Радев: Ще връча мандата, когато партиите са подготвени Радев: Ще връча мандата, когато партиите са подготвени
Денят на връчването на мандата на първата политическа мощ за съставянето на държавно управление ще бъде явен, когато партиите подсигуряват, че...

Служебният министър председател Стефан Янев прикани партиите, които вземат участие в диалози за сформиране на държавно управление, да сключат обществено съдружно съглашение с ясни правила и задължения.

Според Янев, опитът да се избяга от думата " коалиция " води партиите към неразбираеми връзки под формата на " обединявания " без ясни задължения и отговорности. Той изрази удовлетворение, че партиите припознават уговорките за битка с корупцията, развиване на стопанската система и поддръжка за бизнеса.

" Време е да кажем, че е належащо от политическо говорене да се премине към политическо деяние и от това ще проличи готовността на партиите да работят в полза на България. В това ще проличи и мотивацията им и дали могат да подсигуряват на българските гласоподаватели, че не се прави опит за възпроизвеждане на остарели и компрометирани модели. Вижда се и неща не толкоз позитивно: думата " коалиция " се заменя с термини с неразбираемо наличие " обединяване ". Разбирам, че думата " коалиция " е натоварена с отрицателна конотация, само че в това време обединението е оня инструмент, който дава опция за ясни правила, за взимане на решение и отговорност от политическите субекти. В този смисъл чакам политическите партии да строят техните взаимоотношения въз основата на обществено съдружно съглашение с ясно написани правила и отговорности за осъществяване на публичния интерес. Призивът ми е в деяние в тъкмо тази посока. Всички тези политики да бъдат в посока резистентност, предвидимост и успеваемост в посока публичния интерес ", сподели Стефан Янев.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР