Време е от политическо говорене да се премине в политическо

...
Време е от политическо говорене да се премине в политическо
Коментари Харесай

Стефан Янев призова партиите да не бягат от коалиция

Време е от политическо говорене да се премине в политическо деяние. Именно в това политическо деяние ще проличи отговорността, готовността на политическите сили да работят в публичен интерес, в полза на България. Това съобщи служебният министър-председател Стефан Янев пред публицисти при започване на днешното постоянно държавно съвещание.

По думите на премиера в тази подготвеност на политическите сили и в тяхното държание и дейности ще проличи и мотивацията им и дали могат да подсигуряват на българските жители, че не се прави опит за възпроизвеждане на остарели и компрометирани модели на държание.

Служебният министър председател Стефан Янев прикани партиите, които вземат участие в диалози за сформиране на държавно управление, да сключат обществено съдружно съглашение с ясни правила и задължения.

Според Янев, опитът да се избяга от думата " коалиция " води партиите към неразбираеми връзки под формата на " обединявания " без ясни задължения и отговорности. Той изрази удовлетворение, че партиите припознават уговорките за битка с корупцията, развиване на стопанската система и поддръжка за бизнеса.

" Време е да кажем, че е належащо от политическо говорене да се премине към политическо деяние и от това ще проличи готовността на партиите да работят в полза на България. В това ще проличи и мотивацията им и дали могат да подсигуряват на българските гласоподаватели, че не се прави опит за възпроизвеждане на остарели и компрометирани модели. Вижда се и неща не толкоз позитивно: думата " коалиция " се заменя с термини с неразбираемо наличие " обединяване ". Разбирам, че думата " коалиция " е натоварена с отрицателна конотация, само че в това време обединението е оня инструмент, който дава опция за ясни правила, за взимане на решение и отговорност от политическите субекти. В този смисъл чакам политическите партии да строят техните взаимоотношения въз основата на обществено съдружно съглашение с ясно написани правила и отговорности за осъществяване на публичния интерес. Призивът ми е в деяние в тъкмо тази посока. Всички тези политики да бъдат в посока резистентност, предвидимост и успеваемост в посока публичния интерес ", сподели Стефан Янев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР