Време е общините да бъдат възприемани като реален партньор и

...
Време е общините да бъдат възприемани като реален партньор и
Коментари Харесай

Сдружението на общините иска достъп до ИТ ресурсите и регистрите

Време е общините да бъдат възприемани като действителен сътрудник и да получат необятен достъп до централизираните ИТ запаси и регистри, което доста ще облекчи редица от процесите по обслужване на жителите и бизнеса. За това настоя изпълнителният шеф на Националното съдружие на общините в България (НСОРБ) Силвия Георгиева по време на 21-вата конференция по Е-управление.

По думите й за сдружението това партньорство е значимо, като го потвърждават с присъединяване на общините и кметовете освен в подготовката на събитието, само че и в ежедневната работа за осъществяване на стратегически документи за развиване на електронното ръководство в България.

Въвеждането на повече и по-качествени електронни услуги е основно значимо и предпочитано за общинските администрации. Утвърждаването на електронните услуги на локално равнище е съответен измерител за нашите администрации, тъй като разрешава масимално необятен кръг жители да усетят изгодите на нашите старания и дава нов смисъл на понятия като либерален принцип, бистрота и досегаемост, сподели Георгиева.

Според нея общините имат с какво да се похвалят, като и през днешния ден доста хора от общините ще показват по какъв начин технологиите в администрацията трансформират цялостния метод на ръководството на локално равнище. Засега в националните концепции за развиване на електронните услуги на общините към момента се разчита като източник на данни и краен снабдител на услуги, недоволства изпълнителният шеф.

Ускореното развиване и въвеждането на електронните услуги образува закани за услугите за жителите. Нашата работа е да обясняваме, да демонстрираме изгодите и преимуществата на електронните услуги и да ги вършим елементарно налични за хората, разбираеми, сподели още Силвия Георгиева. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР