Време е ние като българи да си дадем сметка, че

...
Време е ние като българи да си дадем сметка, че
Коментари Харесай

Иван Христанов: Идеологията, около която се изгражда Единение е: българският народ, земята и армията.

„ Време е ние като българи да си дадем сметка, че без национални цели ще бъдем разкъсвани от всеки политик, който е решил да си задели една „ кошарка “ от нас и да я употребява единствено за себе си, и за нищо друго. В единението е силата – това е надписът на Народното събрание от 1937-ма година.

В навечерието на Втората Световна война е осъзнато от тогавашните ни държавници, че България неизбежно ще влезе във войната и че в случай че желаеме да излезем от тази рецесия – монолитни и постоянни, това минава през единство към съответни цели. Не единство с други политически сили, а извеждане на национални цели “.

Това сподели пред публицисти в Плевен Иван Христанов, който беше зам.-министър на земеделието в кабинета на Кирил Петков в 47-то Народно заседание, малко преди началото на срещата на инициативния комитет за основаване на най-новата партия в България „ Единение “.

Иван Христанов, дружно с Иван Манев, който беше народен представител от „ Продължаваме промяната “ в предходното постоянно Народно заседание, срещнаха плевенчани с платформата на партията „ Единение “, която основават. Окончателна регистрация се чака да завърши следсредата на месец юли 2023 година, когато би трябвало да се състои Учредителното заседание, след което и подаването на лист с най-малко 2500 членове на партията.

Иван Христанов изясни, че слоганът на бъдещата партия Единение, който гласи: „ Време е! “, подсказва подготвеност за идната стъпка.

„ Тази последваща стъпка можеда бъде осъществена само с три качества, които са незаменими.

Първото е морал: когато се появи някой и ти постави на масата предложение за 500000 на месец не би трябвало да мислиш, когато го отказваш. Това е моралният компас, който разрешава изкушението да не е прелъщение, а по-скоро засегнатост.

Второто нещо е подготвеност: наборът от хора и тихните качества, които в действителност могат да ръководят страната рационално и в интерес на хората.

Третото качество е храброст, без която ние не можем да поведем и да спечелим войната със задкулисието, което е превзело България.

Не би трябвало да има илюзии – задкулисието е тук и е по-силно от всеки път “.

Иван Христанов акцентира, че идеологията, към която се построява партията е: българският народ -неговата еднаквост, което включвакултура и образование; земята, и националната сигурност, суверенитетът, армията.

" Тези три неща би трябвало първо да се бюджетират, тъй като те са основата за установяване на българското съзнание, след което продължаваш с всичко останало.

Народът, който е притежател на просвета, земята, ноято е заварката ни и армията, която постоянно ни е осигурявала самостоятелен суверенитет
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР