Време е националният план за възстановяване да бъде предаден в

...
Време е националният план за възстановяване да бъде предаден в
Коментари Харесай

Пеканов: Време е планът за възстановяване да се предаде

Време е националният проект за възобновяване да бъде предаден в Европейска комисия, само че от идващото държавно управление, което ще извършва промените, заложени в него. Ако се стигне до ново преправяне на проекта, се рискува закъснение на първите заплащания за България, предизвести в петък вицепремиерът Атанас Пеканов, който дава отговор на въпроси на жители във фейсбук страницата на Министерски съвет. Досега служебното държавно управление смяташе, че предплатеният превод до края на годината не е заплашен, само че очевидно с напредването на времето обстановката се трансформира.

В същото време аграрният специалист на “Има подобен народ” и народен представител Пламен Абровски излезе с апел във фейсбук към служебното държавно управление в проекта да се върне огромният план за напояване, само че не за 850 млн. лева, а за 495 млн. лева

Европейска комисия желае последователност от бъдещето държавно управление

“Аз считам, че повече не можем да преработваме проекта и към този момент е време в обозримо бъдеще да бъде предаден. Няма да е редно в последния ден на служебния кабинет да изпратим проекта. Такава е индикацията и от Европейска комисия, които споделят - не ни го изпращайте, с цел да пристигна някой след дни и да каже може ли да ни го върнете за преработка”, уточни Пеканов.

Вицепремиерът добави, че съгласно него не е добра индикация към Брюксел преправянето на документа от идващ кабинет и се стимулира, че това ще забави извънредно доста проекта и може да отсрочи заплащания, които са заложени и в бюджета за 2021 година Пеканов приказва за задатъка от 13%, които страната ни би трябвало да получи през 2021 година. Целият запас за България по Плана за възобновяване възлиза на 12.6 милиарда лева грантове и настрана заемни средства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР