„Време е МОН да пие по една студена вода“ -

...
„Време е МОН да пие по една студена вода“ -
Коментари Харесай

Учители на протест: Време е МОН да пие по една студена вода

„ Време е МОН да пие по една студена вода “ - под това име е проведено събитие във Facebook, което е планувано за първия образователен ден - 16 септември. Яна Шишкова, учител по китайски език и просвета в 138 СУ в София, изясни, че това е израз на противоречие с Постановление 100 на Министерски съвет, което планува екипи от учители, служители на реда, обществени служащи и представители на общините да обхождат по домовете учениците, който не са на учебно заведение в същия ден.
Пред БНР тя посочи, че не нападат това дали всекидневно или през ден да се върви по домовете на децата, а упорстват за преразглеждане на това Постановление за екипите за приобщаващо обучение.
„ Ние считаме, че без наше единодушие и без никакво разискване е минало това Постановление и заради тази причина считаме за редно то да бъде преразгледано с присъединяване на тези, на които ще бъде вменена ролята да го извършват “, съобщи Шишкова.
Тя добави, чу това е отвън длъжностната характерност на учителите и отвън всичко, което се съдържа в понятието преподавател.
„ Това е акция за привличане на вниманието “, сподели още Шишкова.
„ Намираме опита да се внедри полицейска роля на учителите на България посредством плана за ПМС100/08.06.2018 година за неприемлив “, се споделя в обръщението на учителите, които провеждат митинга.
„ Намираме за извънредно неправилно да се разискват сходни значими политики през лятото, когато учителите и всички наранени са в полагаем отпуск. Намираме това за към този момент залегнала процедура от минимум три години насам и желаем да изразим несъгласието си с метода, по който се взимат решения, касаещи целия български народ “.
„ Затова каним всички да занесем по бутилка вода пред МОН на 16.09.2019 година в 16.00 часа, с цел да покажем, че от в този момент нататък, при всеки опит за взимане на значими решения на мрачно или посредством саботиране на действителни разисквания, ще докара до пиянство на студена вода на МОН и всички институции “, се споделя още в обръщението.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР