Време е. Изтрий Фейсбук (#DeleteFacebook).В Туитър се появиха призиви за

...
Време е. Изтрий Фейсбук (#DeleteFacebook).В Туитър се появиха призиви за
Коментари Харесай

Изтрий или бойкотирай „Фейсбук”, зоват потребители в „Туитър”

" Време е. Изтрий " Facebook " (#DeleteFacebook).

В " Туитър " се появиха апели за заличаване на " Facebook " (#DeleteFacebook) или бойкотиране на платформата (#BoycottFacebook) след появилата се информация, че аналитичната компания Cambridge Analytica непозволено е употребила информация на 50 милиона консуматори във " Facebook ", осведоми БиБиСи.

Един неочакван глас се причисли към придвижването - съоснователят на WhatsApp Брайън Актън.

Актън напусна компанията през 2017 година Три години по-рано " Facebook " купи приложението за 19 милиарда $.

Хаштагът #DeleteFacebook набра скорост, откакто профил в " Туитър " цитира известие на BBC Stories от 2017 година в обществената мрежа - изявление с Тереза Уонг за Cambridge Analytica.

Също се цитира изявление с американския президент Доналд Тръмп, който декларира, че " Facebook " е в ръцете ни " и " без " Facebook " ние нямаше да спечелим ".

По-рано се появи информация, че Александър Никс, изпълнителен шеф на компанията Cambridge Analytica, е бил уволнен. В скрито записано видео Никс разкрива, че онлайн акцията на Cambridge Analytica е изиграла решаваща роля за успеха на Доналд Тръмп на изборите през 2016 година

Но някои консуматори се оплакват, че се употребява една обществена мрежа, която също може да е злоупотребила с персонални данни за заклеймяване на друга. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР